A testünk csodálatosan működik. Két évente - az agy kivételével -, teljesen újjászületik. Az agy az összes sejtünk tömegéhez képest mindössze 3 %-ot képvisel.
Testünk frissítését bármikor újrakezdhetjük. Egészséges étkezés és a testmozgás hatására méregteleníthetjük a testünket és a lelkünket egyaránt.
A megfelelő tápanyagok jó immunrendszert, erős izmokat, egészséges vért, jobb reflexeket, boldogság hormonokat és még sok mindent biztosítanak a számunkra.
Mire van szükségünk az újrakezdéshez?
Fehérjére, mert az egész testünk - az izmok, az inak, a hormonok, a bőr, az immunrendszer stb. -, a fehérjék építőelemeiből, az aminosavakból épül fel;
Megfelelő minőségű zsírra, gondoljunk az esszenciális zsírsavakra;
Egészséget biztosító szénhidrátokra,
Vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre.
A fentiek megtalálhatók a gyümölcsökben, a zöldségekben, a szárnyasokban és a húsokban, a gabonafélékben, a magvakban, a növényi olajokban, a mézben, a tojásban és a tejtermékekben.
Tipp:
Rendszeresen méregtelenítsük a szervezetünket. A káros anyagok /például az ólom, a higany, a dioxin és a benzol/ a zsírszövetekben elraktározódnak, majd a nyirokrendszeren keresztül folyamatosan áramolnak a testünkbe krónikus fáradtságot okozva és előkészítve a betegségek kialakulását.
A normál étkezés során magunkhoz veszünk belőlük egy-egy parányi anyagot.
Méregtelenítéssel megszabadíthatjuk tőlük a testünket.
Mi játszódik le egy méregtelenítés során?
A méreg kiáramlik a sejtekből, így a vese és a máj képes lesz azokat kiválasztani, a testünk pedig a különféle méregtelenítő szervein /tüdő, vizeletkiválasztó rendszer, emésztőrendszer, bőr/ keresztül megszabadul tőlük.
Mikor indul be a méregtelenítés?
Akkor, amikor az emésztőrendszerünk egyszerű összetételű /tiszta/ és természetes tápanyag feldolgozását végzi. Lehetőleg ebben az időszakban /de máskor sem/ ne együk túl magunkat!
Hogyan méregtelenítsünk?
Tartsunk gyümölcs-, vagy zöldség napot, vagy hagyjuk ki a reggelit, más napokon a vacsorát és fogyasszunk könnyű fehérjét.
Lehet csak gyümölcs napot, fehérje napot vagy zöldség napot tartani.
Az egyszerű étkezések pihentetik az emésztőrendszert, így lehetőség nyílik a sejtekben elraktározott méreganyagok kiáramlására.
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve
Linkek
Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.
2012. október 27., szombat
2012. október 24., szerda
A szomatikus intelligencia
A természetes ételek közvetlenül a lelkünkre, a szellemünkre hatnak. Helyes étkezés után újra olyannak látjuk a világot, mint a gyerekek: látónak, ébernek és örömtelinek.
Az evés a szó tiszta értelmében egy kemény drog. Az amit naponta többször csinálunk, az befolyásolja gondolkodásunk színezetét, teljesítőképességünket, vitalitásunkat és kreativitásunkat.
Mi a szomatikus intelligencia?
Meg kell tanulnunk újra a testünk jelzéseire hallgatni, hiszen az nagyon okos.
Szomatikus intelligenciának nevezik azt az élményt, ami akkor lép fel, ha megettünk egy omlós halat citrommártással, egy tál salátát színes zöldségekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel és olívaolajjal.
A gyermekek rendelkeznek ezzel a szomatikus intelligenciával, amíg el nem rontjuk őket.
Ők addig esznek, amíg éhesek, amíg az étel ízlik nekik és főként azt eszik, amire szükségük van.
Amikor a gyermekek megismerik a színes, mázas csokigolyókat és a hozzá hasonló édességeket, akkor ez a képességük háttérbe szorul.
A futók is rendelkeznek ezzel a csodálatos tulajdonsággal. Akinek naponta 30 percen át oxigén olajozza a testüket, felébred bennük a vágy a természetes élelmiszerek iránt. Fussunk naponta egy "kijózanítót", így a bölcsesség, amely a testünkben lakozik, hamarosan felébred és élvezhetjük újra e csodálatos érzés nyújtotta könnyedséget.
Mit jelent egy könnyű étkezés?
Akkor étkezünk egészségesen, ha az asztaltól történő felállás után azt érezzük, hogy még tudnánk enni. Vagyis nem ettük túl magunkat. A túlságosan teli gyomor terhet jelent a szervezet számára, ezért azt szeretné, ha az elfogyasztott étel onnan gyorsan kiürülne.
A gyomor kiürítésének három előfeltétele van:
Szépen, lassan együnk, vagyis rágjuk meg az ételt alaposan!
Minél kisebb darabok jutnak a gyomorba, annál könnyebb az emésztésünk, ezért az étkezés után is jól érezzük majd magunkat.
Alapos rágás közben nyál termelődik a szánkban, amely elengedhetetlen a tápanyag hatékony feldolgozásához. Ennek következtében - ínyencek módjára -, újra élvezni tudjuk majd az ízeket.
Ellenkező esetben fáradtan, enerváltan és álmosan állunk fel az asztaltól.
Kevés zsírt fogyasszunk!
A zsír lassítja az emésztést. Egy kanálnyi olaj elfogyasztása fél órával hosszabbítja meg a gyomor munkáját.
Igyunk sokat!
A gyomor nem szívesen fogadja be a tömény oldatokat. Ilyen esetben a test nedveinek kell azt felhígítania, ami többlet energiát jelent.
Takarékosan bánjunk a cukor és a só fogyasztásával. Ezek feldolgozása további többlet folyadékot igényel. A közhiedelemmel ellentétben - természetesen apró kortyokban -, sok ásványvizet igyunk az étkezések során is!
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve
Az evés a szó tiszta értelmében egy kemény drog. Az amit naponta többször csinálunk, az befolyásolja gondolkodásunk színezetét, teljesítőképességünket, vitalitásunkat és kreativitásunkat.
Mi a szomatikus intelligencia?
Meg kell tanulnunk újra a testünk jelzéseire hallgatni, hiszen az nagyon okos.
Szomatikus intelligenciának nevezik azt az élményt, ami akkor lép fel, ha megettünk egy omlós halat citrommártással, egy tál salátát színes zöldségekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel és olívaolajjal.
A gyermekek rendelkeznek ezzel a szomatikus intelligenciával, amíg el nem rontjuk őket.
Ők addig esznek, amíg éhesek, amíg az étel ízlik nekik és főként azt eszik, amire szükségük van.
Amikor a gyermekek megismerik a színes, mázas csokigolyókat és a hozzá hasonló édességeket, akkor ez a képességük háttérbe szorul.
A futók is rendelkeznek ezzel a csodálatos tulajdonsággal. Akinek naponta 30 percen át oxigén olajozza a testüket, felébred bennük a vágy a természetes élelmiszerek iránt. Fussunk naponta egy "kijózanítót", így a bölcsesség, amely a testünkben lakozik, hamarosan felébred és élvezhetjük újra e csodálatos érzés nyújtotta könnyedséget.
Mit jelent egy könnyű étkezés?
Akkor étkezünk egészségesen, ha az asztaltól történő felállás után azt érezzük, hogy még tudnánk enni. Vagyis nem ettük túl magunkat. A túlságosan teli gyomor terhet jelent a szervezet számára, ezért azt szeretné, ha az elfogyasztott étel onnan gyorsan kiürülne.
A gyomor kiürítésének három előfeltétele van:
Szépen, lassan együnk, vagyis rágjuk meg az ételt alaposan!
Minél kisebb darabok jutnak a gyomorba, annál könnyebb az emésztésünk, ezért az étkezés után is jól érezzük majd magunkat.
Alapos rágás közben nyál termelődik a szánkban, amely elengedhetetlen a tápanyag hatékony feldolgozásához. Ennek következtében - ínyencek módjára -, újra élvezni tudjuk majd az ízeket.
Ellenkező esetben fáradtan, enerváltan és álmosan állunk fel az asztaltól.
Kevés zsírt fogyasszunk!
A zsír lassítja az emésztést. Egy kanálnyi olaj elfogyasztása fél órával hosszabbítja meg a gyomor munkáját.
Igyunk sokat!
A gyomor nem szívesen fogadja be a tömény oldatokat. Ilyen esetben a test nedveinek kell azt felhígítania, ami többlet energiát jelent.
Takarékosan bánjunk a cukor és a só fogyasztásával. Ezek feldolgozása további többlet folyadékot igényel. A közhiedelemmel ellentétben - természetesen apró kortyokban -, sok ásványvizet igyunk az étkezések során is!
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve
2012. október 23., kedd
Örök fiatalság
Ki ne szeretne örökké fiatal maradni?
Egy apró titok rejlik mögötte, ami nagyon egyszerűen hangzik. Hallgassunk testünk jelzéseire! Testünk mindössze két dolgot vár tőlünk: Naponta egy kicsivel több mozgást és sok-sok kényeztetést.
Mindezt persze egy kis értelemmel kombinálva. Aki megfelelően kényezteti testét, az két éven belül teljesen új emberré válhat.
Mit is jelent ez?
Azt, hogy boldogabbak, egészségesebbek, kreatívabbak és fiatalabbak leszünk.
Természetesen, ha most elkezdjük hasznosítani az itt leírtakat, a pozitív hatások azonnal jelentkeznek.
Viszont két év kell ahhoz, hogy testünk minden sejtje lecserélődjön és ezzel a szervezetünk megújuljon.
A jó étel energikussá tesz
Változtassuk meg az étkezésről eddig kialakított elképzeléseinket!
A jó összetételű étkezés közvetlenül a lelkünkre, a szellemünkre hat. Világos gondolatokat eredményezhet és lehet a boldogság kapuja.
A jó étel a szárnyalás érzését adja, fiatalsággal ajándékoz meg bennünket. Megváltoztatja a hangulatunkat. Hirtelen éberebbek, figyelmesebbek leszünk. A megfelelő étkezés segít megteremteni belső könnyedségünket és lendületünket.
Mire is gondolok?
Élvezzük egy könnyű grillezett hal ízét csodálatos avokádó krémmel.
Tipp:
Válasszunk szép, színes gyümölcsöket, falusi szárnyasokat és húsokat!
Ételeink alapanyaga legyen mindig friss és a legjobb minőségű!
Szeretettel készítsük ételeinket és szánjunk kellő időt az elfogyasztásukra!
Egy ilyen étkezés csodálatos hatást gyakorol a testünkre és a lelkünkre egyaránt.
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve
Egy apró titok rejlik mögötte, ami nagyon egyszerűen hangzik. Hallgassunk testünk jelzéseire! Testünk mindössze két dolgot vár tőlünk: Naponta egy kicsivel több mozgást és sok-sok kényeztetést.
Mindezt persze egy kis értelemmel kombinálva. Aki megfelelően kényezteti testét, az két éven belül teljesen új emberré válhat.
Mit is jelent ez?
Azt, hogy boldogabbak, egészségesebbek, kreatívabbak és fiatalabbak leszünk.
Természetesen, ha most elkezdjük hasznosítani az itt leírtakat, a pozitív hatások azonnal jelentkeznek.
Viszont két év kell ahhoz, hogy testünk minden sejtje lecserélődjön és ezzel a szervezetünk megújuljon.
A jó étel energikussá tesz
Változtassuk meg az étkezésről eddig kialakított elképzeléseinket!
A jó összetételű étkezés közvetlenül a lelkünkre, a szellemünkre hat. Világos gondolatokat eredményezhet és lehet a boldogság kapuja.
A jó étel a szárnyalás érzését adja, fiatalsággal ajándékoz meg bennünket. Megváltoztatja a hangulatunkat. Hirtelen éberebbek, figyelmesebbek leszünk. A megfelelő étkezés segít megteremteni belső könnyedségünket és lendületünket.
Mire is gondolok?
Élvezzük egy könnyű grillezett hal ízét csodálatos avokádó krémmel.
Tipp:
Válasszunk szép, színes gyümölcsöket, falusi szárnyasokat és húsokat!
Ételeink alapanyaga legyen mindig friss és a legjobb minőségű!
Szeretettel készítsük ételeinket és szánjunk kellő időt az elfogyasztásukra!
Egy ilyen étkezés csodálatos hatást gyakorol a testünkre és a lelkünkre egyaránt.
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve
2012. szeptember 25., kedd
A gyomor müködése
A gyomor savas kémhatású.
Ha egyszerű, vagy összetett /keményítőből átalakult/ cukrot fogyasztunk, az a gyomorban megerjed.
Az erjedést erjesztőgombák és baktériumok végzik.
Az erjedés során különböző szerves savak keletkeznek és ezek okozhatják a savasodást.
A gyomornak igen magas a hidrogénion koncentrációja. Ilyen savas környezetben csak nagyon kevés mikroorganizmus képes élve maradni.
Miért van szükség ennyire savas kémhatásra?
Egyrészt a fehérje emésztés, másrészt a fertőtlenítés miatt. Az erős savi miliő elpusztítja az étellel magunkhoz vett rengeteg mikróba legnagyobb részét, megvéd bennünket a fertőzésektől, a gyomortartalom erjedésétől.
A savasság további lényeges funkciója, hogy ez a kémhatás szabályozza a a gyomor nyitását és zárását.
Minél savasabb a környezet, annál jobban zárnak a gyomor körkörös izmai.
Ahogy csökken a gyomorban a savasság /az étel felszívja a gyomorsavat/, az elzáró izmok is engednek.
Amikor a gyomor savassága csökken, az alsó záróizom kinyílik és a tartalom a patkóbélbe távozik.
Ilyenkor a gyomrot - egy újabb löket keretében -, sav önti el, ennek következtében az alsó záróizom összezár.
Óvakodjunk attól, hogy egyszerre nagy mennyiségű ételt vegyünk magunkhoz!
A gyomorban termelődő sav csak arányos adag feldolgozásához elegendő!
Ha a sav elfogy a gyomorból, beindulhatnak az erjesztő mikrobák "áldásos" tevékenysége.
Ha naponta többször, de keveset eszünk, elégséges lesz a gyomorsav termelésünk és kevesebb esélyt adunk a gyomortartalom erjedésének.
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
Ha egyszerű, vagy összetett /keményítőből átalakult/ cukrot fogyasztunk, az a gyomorban megerjed.
Az erjedést erjesztőgombák és baktériumok végzik.
Az erjedés során különböző szerves savak keletkeznek és ezek okozhatják a savasodást.
A gyomornak igen magas a hidrogénion koncentrációja. Ilyen savas környezetben csak nagyon kevés mikroorganizmus képes élve maradni.
Miért van szükség ennyire savas kémhatásra?
Egyrészt a fehérje emésztés, másrészt a fertőtlenítés miatt. Az erős savi miliő elpusztítja az étellel magunkhoz vett rengeteg mikróba legnagyobb részét, megvéd bennünket a fertőzésektől, a gyomortartalom erjedésétől.
A savasság további lényeges funkciója, hogy ez a kémhatás szabályozza a a gyomor nyitását és zárását.
Minél savasabb a környezet, annál jobban zárnak a gyomor körkörös izmai.
Ahogy csökken a gyomorban a savasság /az étel felszívja a gyomorsavat/, az elzáró izmok is engednek.
Amikor a gyomor savassága csökken, az alsó záróizom kinyílik és a tartalom a patkóbélbe távozik.
Ilyenkor a gyomrot - egy újabb löket keretében -, sav önti el, ennek következtében az alsó záróizom összezár.
Óvakodjunk attól, hogy egyszerre nagy mennyiségű ételt vegyünk magunkhoz!
A gyomorban termelődő sav csak arányos adag feldolgozásához elegendő!
Ha a sav elfogy a gyomorból, beindulhatnak az erjesztő mikrobák "áldásos" tevékenysége.
Ha naponta többször, de keveset eszünk, elégséges lesz a gyomorsav termelésünk és kevesebb esélyt adunk a gyomortartalom erjedésének.
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
2012. szeptember 7., péntek
Az egészség az ételben lakozik II
A candida gomba alkoholt termel, amelyet az ecetsav baktériumok tovább erjesztenek, emiatt savasodunk el. A candida gomba szereti a savas környezetet.
Amikor valaki azt mondja, hogy "sok a sava", épp az ellenkezőjéről van szó.
Édesség, vagy keményítőt tartalmazó szénhidrátok fogyasztását követően kevés lesz a sav a gyomorban, ezért sok élesztőgombba és ecetsav-baktérium szaporodik el.
Elegendő sav esetén az erjesztő egysejtűek elpusztulnának. Vagyis a gyomorégés nem a sok sav, hanem az erjedéséből származó ecetsav következménye.
A rák és a candida között a közös mozgatóerő a cukor.
Az egyszerű és az összetett szénhidrátok közül a zöldségek és a gyümölcsök nyugodtan fogyaszthatók.
A testsúlyunkkal arányos mennyiségű állati fehérjét és zsírt - keményítőben gazdag köretek és kenyér nélkül -, a szervezetünk tökéletesen emészti.
A fehérjéket és a zsírt zöld körettel, salátával vagy hidegen eltett savanyúsággal együk. Ebben az esetben a rothasztó baktériumok nem jutnak táplálékhoz és a vese sem terhelődik.
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
Amikor valaki azt mondja, hogy "sok a sava", épp az ellenkezőjéről van szó.
Édesség, vagy keményítőt tartalmazó szénhidrátok fogyasztását követően kevés lesz a sav a gyomorban, ezért sok élesztőgombba és ecetsav-baktérium szaporodik el.
Elegendő sav esetén az erjesztő egysejtűek elpusztulnának. Vagyis a gyomorégés nem a sok sav, hanem az erjedéséből származó ecetsav következménye.
A rák és a candida között a közös mozgatóerő a cukor.
Az egyszerű és az összetett szénhidrátok közül a zöldségek és a gyümölcsök nyugodtan fogyaszthatók.
A testsúlyunkkal arányos mennyiségű állati fehérjét és zsírt - keményítőben gazdag köretek és kenyér nélkül -, a szervezetünk tökéletesen emészti.
A fehérjéket és a zsírt zöld körettel, salátával vagy hidegen eltett savanyúsággal együk. Ebben az esetben a rothasztó baktériumok nem jutnak táplálékhoz és a vese sem terhelődik.
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
2012. szeptember 6., csütörtök
A csakrák IV.
6. csakra: A homlok- vagy harmadik szem csakra
A homlokcsakra az agyalapi mirigy környékén helyezkedik el.
A hipotalamusz által kiválasztott hormonok irányítják a működését.
Befolyásolja a növekedést, az anyagcserét, az egész szervezet kémiáját.
A homlokcsakra a szellemi erők, a megismerés, az emlékezőtehetség és az akarat irányítója.
Ezen csakrán keresztül működik az érzék feletti élmények észlelése, az un. tisztánlátás.
Mirigye: az agyalapi mirigy.
Hozzárendelt testrészek: az arc, a szemek, az orr, a kisagy, a homlok, a központi idegrendszer.
Színe: Az indigókék.
Hozzárendelt érzékelés: A hatodik érzék.
7. csakra: A koronacsakra
A koronacsakra a két fül irányában a fejtetőn helyezkedik el.
A csakráról azt tartják, hogy út a másik dimenzióba.
A koronacsakra szabályozza a tudat működését, a magasabb szintű tudás befogadását.
Az összes csakra a koronacsakrának van alárendelve, lentről felfelé haladva a koronacsakra megnyitásáért működnek.
Ha a csakra jól működik, akkor képesek vagyunk arra, hogy az emberek cselekedeteit ne ítéljük, hanem megértsük.
Mirigye: a tobozmirigy.
Hozzárendelt testrészek.a nagyagy, az agykéreg.
Színe: Az ibolyakék, a fehér és az arany.
Hozzárendelt érzékelés: A felsőbb én.
A mirigyek rendszere fizikai síkon képezi le a csakrák finom anyagi rendszerét.
Forrás: Bíró Ica: A megújulás titkai
A homlokcsakra az agyalapi mirigy környékén helyezkedik el.
A hipotalamusz által kiválasztott hormonok irányítják a működését.
Befolyásolja a növekedést, az anyagcserét, az egész szervezet kémiáját.
A homlokcsakra a szellemi erők, a megismerés, az emlékezőtehetség és az akarat irányítója.
Ezen csakrán keresztül működik az érzék feletti élmények észlelése, az un. tisztánlátás.
Mirigye: az agyalapi mirigy.
Hozzárendelt testrészek: az arc, a szemek, az orr, a kisagy, a homlok, a központi idegrendszer.
Színe: Az indigókék.
Hozzárendelt érzékelés: A hatodik érzék.
7. csakra: A koronacsakra
A koronacsakra a két fül irányában a fejtetőn helyezkedik el.
A csakráról azt tartják, hogy út a másik dimenzióba.
A koronacsakra szabályozza a tudat működését, a magasabb szintű tudás befogadását.
Az összes csakra a koronacsakrának van alárendelve, lentről felfelé haladva a koronacsakra megnyitásáért működnek.
Ha a csakra jól működik, akkor képesek vagyunk arra, hogy az emberek cselekedeteit ne ítéljük, hanem megértsük.
Mirigye: a tobozmirigy.
Hozzárendelt testrészek.a nagyagy, az agykéreg.
Színe: Az ibolyakék, a fehér és az arany.
Hozzárendelt érzékelés: A felsőbb én.
A mirigyek rendszere fizikai síkon képezi le a csakrák finom anyagi rendszerét.
Forrás: Bíró Ica: A megújulás titkai
2012. augusztus 31., péntek
Az egészség az ételben lakozik
Dr. Hummel Zoltán biofizikus professzor a Mikrorostos gél feltalálója most megjelent könyvében az egészséges táplálkozáshoz vezető utat vázolja fel.
A könyvében - a kutatásai alapján -, sok értékes információval szolgál ahhoz, hogy mindenki saját maga kipróbálhassa étrend javaslatát.
Ez alapján eldönthetjük, hogy követjük és elindulunk a jó egészség és a hosszú élet útján, vagy maradunk az eddig megszokott ételeinknél.
Véleménye szerint ha ápoljuk a bélflóránkat, akkor egészségesek maradunk.
Hogyan tudunk megfelelni ennek a követelménynek?
Ha a finomított cukrot /fagylalt, torta, sütemény/ és a keményítőt tartalmazó ételeinket /kenyér, péksütemény, tészta, burgonya, rizs/ elhagyjuk. A keményítőből a szervezetünk pillanatok alatt cukrot állít elő.
Mind a rákos sejtek, mind a bélflórában található Candida albicans gomba fő tápláléka a cukor.
A Candida mindannyiunk szervezetében megtalálható. Egyik alkotó eleme a bélflórának. Az egészséges bélflórát 500-600 fajta mikroorganizmus alkotja.
Egy antibiotikus kezelés után ez a szám drasztikusan csökken. A Candida gomba viszont túléli a gyógyszeres kezelést. Ezt követően a bélrendszerünkben az erjesztő gombák veszik át a vezető szerepet.
Ha változatos, sok összetevős lenne a bélflóra, akkor a sokféle mikroorgazmus nem hagyna "életteret" a candidának. Ekkor már a bélnyálkahártya is hiányos.
Átjárhatóvá válik a bélfal és a candida gomba a vérbe áramolhat. Ahol cukrot talál, ott elerjeszti és metabolitként alkoholt termel.
Egy candida gombás ember vérében annyi alkohol halmozódhat fel, mint egy részeg emberében. A candidás gyerekek ezért ideje korán "alkoholistává" válnak.
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
A könyvében - a kutatásai alapján -, sok értékes információval szolgál ahhoz, hogy mindenki saját maga kipróbálhassa étrend javaslatát.
Ez alapján eldönthetjük, hogy követjük és elindulunk a jó egészség és a hosszú élet útján, vagy maradunk az eddig megszokott ételeinknél.
Véleménye szerint ha ápoljuk a bélflóránkat, akkor egészségesek maradunk.
Hogyan tudunk megfelelni ennek a követelménynek?
Ha a finomított cukrot /fagylalt, torta, sütemény/ és a keményítőt tartalmazó ételeinket /kenyér, péksütemény, tészta, burgonya, rizs/ elhagyjuk. A keményítőből a szervezetünk pillanatok alatt cukrot állít elő.
Mind a rákos sejtek, mind a bélflórában található Candida albicans gomba fő tápláléka a cukor.
A Candida mindannyiunk szervezetében megtalálható. Egyik alkotó eleme a bélflórának. Az egészséges bélflórát 500-600 fajta mikroorganizmus alkotja.
Egy antibiotikus kezelés után ez a szám drasztikusan csökken. A Candida gomba viszont túléli a gyógyszeres kezelést. Ezt követően a bélrendszerünkben az erjesztő gombák veszik át a vezető szerepet.
Ha változatos, sok összetevős lenne a bélflóra, akkor a sokféle mikroorgazmus nem hagyna "életteret" a candidának. Ekkor már a bélnyálkahártya is hiányos.
Átjárhatóvá válik a bélfal és a candida gomba a vérbe áramolhat. Ahol cukrot talál, ott elerjeszti és metabolitként alkoholt termel.
Egy candida gombás ember vérében annyi alkohol halmozódhat fel, mint egy részeg emberében. A candidás gyerekek ezért ideje korán "alkoholistává" válnak.
Folytatjuk!
Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)