LinkekEz a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. június 12., vasárnap

Szeretem a kiszámíthatóságot

Lehet, hogy rosszul vagyok összerakva?
Ugyanis azokat a napokat szeretem a legjobban, amelyek egy általam, előre megtervezett forgatókönyv szerint zajlanak.

Ennek illusztrálásáért ne menjünk messzire, nézzük a vasárnap reggelt.

Reggel öt óra előtt pár perccel ébredek. Jellemző rám, hogy este - lefekvés előtt -, átgondolom, másnap milyen programom van. Ahhoz, hogy minden flottul menjen, eldöntöm, hogy mely időpont a legideálisabb a felkelés szempontjából.

Tegnap este erre az időpontra gondoltam. Mint a pontos óra, úgy ébredek fel. Kinyitom a szemem, ránézek az órára és már teljesen fittnek érzem magam. Boldogan és mosolygósan lépek le az ágyról. Köszönetet mondok azért, hogy ilyen csodálatos nap előtt állok.

A fürdőszobába érve, kinyitom a rádiót. Körbe sétálom a lakást, a szememmel mindent végigsimogatok. Igyekszek körülöttem meghitt légkört teremteni.

Visszamegyek a fürdőszobába és a reggeli teendőim kellemes hangulatban telnek.

Bemegyek a nappaliba és kinyitom a tv-t. Mindig olyan műsorokat keresek, amelyek jó érzéssel töltenek el. Például Dr. Juhász Árpád. világjáró sorozatát nagyon kedvelem, de az érdekes emberekkel folytatott kreatív beszélgetéseket is szívesen nézem.

Egy puha pléden törökülésben, körülbelül 20 percig talpmasszást végzek és közben egy szép érett banánt - minden falatot élvezve -, lassan elfogyasztok. Közben teljes harmóniában érzem magam.

Ezt követően főzök egy finom zöld teát, majd kazettára 40-45 percig tornázom. Rövid szüneteket tartva a finom, meleg teámat kortyolgatom.

A tornaóra végére jóleső fáradság kerít hatalmába. Zuhanyozás, majd arc- és testápolás után 20-30 percet relaxálok.Teljesen feltöltődve indulok el otthonról.

                                                                  Folytatás a következő bejegyzésben
.

Palacsinta halom csirkefalatkákkal

A cukor- és tejmentes palacsinta tészta hozzávalói: /két személyre/
1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, egy csipet só, egy teáskanál olíva olaj, szénsavas ásványvíz.
A tojást a lisztet és a sót fakanállal simára keverjük. Lassan hozzáadunk annyi ásványvizet, hogy jól kezelhető, kissé folyékony masszát kapjunk. Beleöntjük az olíva olajat és egy pár percig állni hagyjuk.
A tészta sűrűségéről kétféleképpen győződhetünk meg: Egy szedőkanállal megkavarjuk és kellően sűrűnek, de mégis folyósnak érezzük.
A másik megoldás, hogy készítünk egy próba sütést.
Akkor lehet majd a tálalásnál palacsinta halmokat képezni, ha olyan vékonyra sütjük, amilyenre csak tudjuk.
Egy titok. Akkor tudjuk a vékony palacsintát megforgatni, ha a lapáttal szépen körbe alányúlunk, fellazítjuk és a  sült részét kézzel megfogva átfordítjuk. /A nagyon vékony palacsintát lapáttal nem lehet megfordítani!/

A csirkefalatkák hozzávalói:
25 dkg csirkemell, vagy filézett csirkecomb. Zöld- és fehér, vagy piros színű paprika, zöldhagyma, egy csokor petrezselyem, zöld fűszerek, olíva olaj, só.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd olíva olajon egy kis ásványvíz hozzáadásával fedő alatt -, pároljuk. Fél fövésben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és paprikát, majd fedő nélkül rózsaszínűre sütjük. A petrezselymet a sütés befejezése előtt előtt pár perccel adjuk hozzá. Addig, amíg az összes palacsinta nincs kész, addig fedő alatt melegen tartjuk.

Tálalás: A vékony és szép sárgára sütött palacsintákat a közepüknél fogva felemeljük és körbe a tányér szélére helyezzük. /A fiuk 6, a lányok pedig 4 palacsintát kapnak!/
Egy-egy tányér közepére a csirkefalatkák felét tesszük. Menet közben három evőkanál zsemlemorzsát szárazon rózsaszínűre pirítunk és a két lerakott tányérra ráhintjük. A hízékonyabb /szénhidrátra érzékenyebb/ személy tányérjára csak kevés pirított zsemlemorzsát szórjunk

Jó étvágyat a könnyű és egészséges ebédhez!.