Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2013. október 20., vasárnap

Egyenletes vízfogyasztás

A szervezet napi folyadék szükségletét viszonylag arányosan kell elosztani. Nem lehet este bepótolni az egész napos vízhiányt.
Reggel és délelőtt többet lehet inni. Az étkezések számának növekedésével már szinte csak kortyonként igyunk. Ezért fontos a kora reggeli órákban a jól időzített startolás.
Körülbelül 3 liter folyadék az, amit minden felnőttnek meg kellene innia.
A testsúly növekedésével, illetve a nyári melegben ez csak emelkedhet.

Mit igyunk?

Lehetőleg jó minőségű szénsavmentes ásványvizet. Azt is célszerű váltogatni az ásványi anyag összetétele miatt.
Ezen kívül zöld-, gyümölcs- és gyógyteát cukormentesen. A gyógyteákat kúraszerűen fogyasszuk. Célszerű utána nézni, hogy melyik tea mire való és azokat inni, amelyek a közérzetünkre pozitív hatást gyakorolnak.
Nagyon jót tesz az emésztésünknek, ha naponta, friss zöldségekből kíméletesen főzött levest készítünk.
Jótékonyan hatnak az egészségünkre a gyümölcsturmixok. A gyümölcsöket szója- zab-, mandula-, vagy rizstejjel hígíthatjuk.

Fokozatosan növeljük a folyadék mennyiségét. Aki eddig keveset ivott, annál a hirtelen megnövelt mennyiség túlzott mértékben megdolgoztathatja a veséket, lábdagadást is eredményezhet.