Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2014. március 16., vasárnap

A tested irányítása

"Érzelmeid tested minden sejtjére hatással vannak. Elme és test, mentális és fizikai tényezők szétválaszthatatlanul összefonódnak."
                                                                                                                                             Thomas Tutko (sz.1931.)
                                                                                                                                              sportpszichológus, író

Egy csodálatos világ van a testedben, amely a te irányításod alatt áll!

Minden egyes sejt egy adott rendszerben azért dolgozik, hogy Te élhess!

Adott régiók /és - szervek/ tökéletes működéséért un. vezérsejtek felelnek. Ők irányítják és felügyelik a hozzájuk tartozó alsejtek munkáját.

A járőrsejtek folyamatosan pásztázzák a körülbelül egymillió kilométer hosszú érpálya szakaszait, hogy fenntartsák a békét és a rendet.
Zavar észlelése esetén, azonnal riadót fújnak, s karbantartó csoport érkezik a helyszínre.

Ha egy betolakodó /például: baktérium, vagy vírus/ támadja meg a testedet, a memóriasejtek azonnal lenyomatot vesznek. A kapott mintát összehasonlítják az adatbázisban található formátumokkal.
Ha az elem valamelyik, már korábban észlelt betolakodóval egyező, akkor a megfelelő alakulatot értesítik a megsemmisítés céljából.
Ha ilyen típusú egyén eddig még nem volt, akkor új aktát nyitnak és összehívják az összes támadó csapatot.
Annak a csapatnak a nevét, amelyiknek végül sikerül elbánnia a nem kívánt egyénnel, felvezetik az új aktába. Később, ha ez a betolakodó visszatér, tudni fogják, hogy kivel van dolguk.

Ha a test egyik sejtjének a viselkedése megváltozik és már nem a test javát szolgálja, a járőrsejtek kihívják a mentőket. Ha a gyógyításhoz a beteg sejtnek valamilyen vegyi anyagra van szüksége, azt a test a természetes patikájában előállítja.

A sejtek - a nap 24 órájában, egy egész életen át -, komoly csapatmunkát végeznek. Egyetlen céljuk, hogy fenntartsák a testedben az életet jelentő egészséget. Minden célt és eszközt ennek rendelnek alá.

Körülbelül 100 trillió /az 1-es után 15 nulla!/ sejted van, akik megállás nélkül azon dolgoznak, hogy életben tartsanak. Valamennyi sejt munkáját Te irányítod!
A gondolataidon, az érzéseiden, a felvett szokásaidon, a hiedelmeiden keresztül vezérled őket.

Amit a testeddel kapcsolatban hiszel, azt hiszik a sejtjeid is. Nem kérdőjelezik meg a gondolataidat, azzal teljes egészében azonosulnak.

Amikor például arra gondolsz, hogy szenvedsz a bezártságtól, a sejtjeid megjegyzik és legközelebb ennek megfelelően reagálnak.
Ha azt gondolod, hogy súly- vagy emésztési problémáid vannak, akkor ezt a parancsot fogják követni.
Ha attól rettegsz, hogy elkapsz valamilyen betegséget, sejtjeid veszik az "adást" és azon dolgoznak, hogy létrehozzák az adott kór tüneteit.

Ilyenkor a sejtjeid egyszerűen a vonzás törvénye szerint cselekszenek.

Az, amire gondolsz, vagyis az érzéseid minden sejtedet átitatják. Ha ezek jó érzések, a szeretet révén - meglepően gyorsan -, elnyered a tökéletes egészség jutalmát.

Ezért vigyázz, hogy mire gondolsz!

Negatív érzések hatására feszültség keletkezik a testedben, a sejtek a feladatukat felületesen látják el, ami rombolja az egészséget.
A betegség oka nem más, mint a test tartósan feszült /rendellenes/ állapota. A mögöttes ok a stressz, a félelem és a negatív gondolatok.

Rhonda Byrne: Az erő c. könyve nyomán