Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 12., hétfő

Szivesség kérése

Kihez fordulhatunk segítségért?

Ha az életünkben - akár az egészség, akár a munka, vagy egyéb területen -,  jelentős változásra készülünk, bízzunk abban, hogy a döntés meghozatalánál, illetve a végrehajtás során nem vagyunk egyedül.

Vegyük igénybe belső és külső Támogatóinkat!

A segítséget akkor kapjuk meg, ha hiszünk abban, hogy rajtunk kívül még vannak olyan Támogatók, akik a mi "szolgálatunkban" állnak. Várják azt a pillanatot, amikor hívjuk őket! Lelkesen és teljes odaadással végzik a munkájukat, de csak akkor, ha ezt a segítséget őszintén gondoljuk és azt el is fogadjuk!

Ne feledjük: csak pozitív kéréshez kapunk segítséget!  

Kezdjük az egészség területével!

Különbséget kell tennünk az un. általános erősítés, illetve egy konkrét szerv támogatása között.

Általános erősítés:

Az alábbi szöveget naponta elolvashatod, de ennek mintájára készíthetsz saját "mondókát" is.
/Én naponta kétszer - munkába menet és jövet -, gyaloglás közben mondom a saját általános Mantrámat./

Általános erősítésre Neked is szükséged van, még akkor is, ha pillanatnyilag úgy érzed, hogy az egészséged teljesen rendben van

Szervezetünk általános erősítése:

Csodálatosan érzem magam! Boldog vagyok, képes vagyok bármire, egyensúlyban vagyok minden szinten!
Látom, hogy jó a tartásom, emelt fővel járok. Erős a csontozatom, a gerincoszlopom ívelése szabályos!
Látom, hogy a testemet szép, fényes, ép, a szivárvány színeiben pompázó, aranysugarú, ovális aura veszi körül, amely védi, óvja a testemet a káros külső, negatív hatásoktól. 
Látom, hogy kinyillik mind a hét csakrám: a korona csakra, a homlok csakra, a torok csakra, a szív csakra, a napfonat csakra, a szex csakra és a gyökér csakra és beáramlik a testembe a kozmikus, pozitív életenergia, amely átmossa, regenerálja, gyulladás mentessé teszi a testemet és a lelkemet.

Kérem belső és külső Támogatóimat, hogy segítsenek az egészségem megőrzésében! /Folytatjuk!/

Céljaink megvalósítása

Tervezzük meg, hogy pontosan, hogy mit is akarunk elérni!

Egyszerre csak egy célt tűzzünk ki magunk elé. Ez a cél legyen világos.

Nagyon kell bíznunk annak elérésében. Ha némi kétely vegyül a gondolataink közé, a tudatalattink nem írja felül a jól megszokott programját. Ebben az esetben az eredmény borítékolható!

Tisztában kell lennünk azzal, hogy gondolatainkat az érzéseink közvetítik.
Mivel az agyunk egyszerre csak egy dologra tud hatékonyan figyelni, ezért az érzéseinken keresztül rögtön rajta kaphatjuk magunkat, ha már megint más jár a fejünkben..

Komoly feladat előtt állunk, ha a gondolatainkat irányítani akarjuk. Az agyunkat rendszeresen edzésben kell tartani ahhoz, hogy arra figyeljen, amire akarjuk. Amikor rajta kapjuk, hogy már megint máshol járnak a gondolataink, mondjuk azt: Vissza a jelenbe! Tartós gyakorlással ez a képesség elsajátítható!

Ha elértük a kívánt eredményt, jöhet a következő célkitűzés.

A kiválasztott célt bontsuk kis lépésekre!

A megvalósítás során mindig csak a következő - közbenső célra -, koncentráljunk!
Valamennyi feladatunkat, illetve a gondolkodásunkat a jelenlegi Célnak kell alárendelni.

A célhoz vezető úton alkalmazzuk a "folyamatos kontroll" módszerét!

Lefekvés előtt tekintsük át, hogy aznap mit tettünk a célunk megvalósítása érdekében. Vajon közeledtünk, vagy távolodtunk tőle?. Látjuk-e már a fényt az alagút végén?

Ez vonatkozik a folyamatos tanulásra, az örömöt nyújtó, kreatív munka megtalálására, az ideális testsúly elérésére, a rendszeres étkezési szokások és a napi testedzés bevezetésére és nem utolsó sorban az önhigiénia, a tiszta, az igényes és rendezett környezet kialakítására.
Ezekről a témákról a későbbiekben még részletesen szólunk.

Mit jelent a Mantra?

A Mantra szó szanszkrit eredetű.
A man- szógyök jelentése "gondolkodni". /A mánjate szó eredetileg gondol jelentésű volt, ebből alakult ki a mántrasz (szent szöveg) jelentés./

A toldalék -tra jelentése: eszköz, azaz a mantra szó szerinti jelentése "a gondolkodás eszköze".
A mantrák alkalmazása a mantra gyakorlata.

Tibetben, sok Buddhista kövekre és csontokra vés mantrákat, amit egyféle meditációs gyakorlatnak tekintenek

Eredeti értelemben a mantra ismételgetése valamilyen spirituális változást mozdít elő (az elme felszabadítása).

A mantrákat himnikus költeményekként is lehet értelmezni, aminek következtében "egy bizonyos istenségen való meditációt idéz elő".


Egyes nyugati elképzelések az imával is összekapcsolják, és a keresztény vallásban ugyanúgy mint például a buddhizmusban is a felsőbb erőkkel való kapcsolatba lépéshez szükséges fohászként értelmezik.

Valójában a mantra ritmusos ismételgetése jótékony hatással van az emberi gondolkodásra. A keresztény vallásban ezt az eredményt az ima biztosítja.

A leghíresebb mantrák.

Om (aum) mantra /ez a leghíresebb/.
Haré Krisna mantra
Gájatrí mantra

/Kivonat a Wikipédiából/