Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 12., hétfő

Céljaink megvalósítása

Tervezzük meg, hogy pontosan, hogy mit is akarunk elérni!

Egyszerre csak egy célt tűzzünk ki magunk elé. Ez a cél legyen világos.

Nagyon kell bíznunk annak elérésében. Ha némi kétely vegyül a gondolataink közé, a tudatalattink nem írja felül a jól megszokott programját. Ebben az esetben az eredmény borítékolható!

Tisztában kell lennünk azzal, hogy gondolatainkat az érzéseink közvetítik.
Mivel az agyunk egyszerre csak egy dologra tud hatékonyan figyelni, ezért az érzéseinken keresztül rögtön rajta kaphatjuk magunkat, ha már megint más jár a fejünkben..

Komoly feladat előtt állunk, ha a gondolatainkat irányítani akarjuk. Az agyunkat rendszeresen edzésben kell tartani ahhoz, hogy arra figyeljen, amire akarjuk. Amikor rajta kapjuk, hogy már megint máshol járnak a gondolataink, mondjuk azt: Vissza a jelenbe! Tartós gyakorlással ez a képesség elsajátítható!

Ha elértük a kívánt eredményt, jöhet a következő célkitűzés.

A kiválasztott célt bontsuk kis lépésekre!

A megvalósítás során mindig csak a következő - közbenső célra -, koncentráljunk!
Valamennyi feladatunkat, illetve a gondolkodásunkat a jelenlegi Célnak kell alárendelni.

A célhoz vezető úton alkalmazzuk a "folyamatos kontroll" módszerét!

Lefekvés előtt tekintsük át, hogy aznap mit tettünk a célunk megvalósítása érdekében. Vajon közeledtünk, vagy távolodtunk tőle?. Látjuk-e már a fényt az alagút végén?

Ez vonatkozik a folyamatos tanulásra, az örömöt nyújtó, kreatív munka megtalálására, az ideális testsúly elérésére, a rendszeres étkezési szokások és a napi testedzés bevezetésére és nem utolsó sorban az önhigiénia, a tiszta, az igényes és rendezett környezet kialakítására.
Ezekről a témákról a későbbiekben még részletesen szólunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése