Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. augusztus 31., péntek

Az egészség az ételben lakozik

Dr. Hummel Zoltán biofizikus professzor a Mikrorostos gél feltalálója most megjelent könyvében az egészséges táplálkozáshoz vezető utat vázolja fel.

A könyvében - a kutatásai alapján -, sok értékes információval szolgál ahhoz, hogy mindenki saját maga kipróbálhassa étrend javaslatát.

Ez alapján eldönthetjük, hogy követjük és elindulunk a jó egészség és a hosszú élet útján, vagy maradunk az eddig megszokott ételeinknél.

Véleménye szerint ha ápoljuk a bélflóránkat, akkor egészségesek maradunk.

Hogyan tudunk megfelelni ennek a követelménynek?

Ha a finomított cukrot /fagylalt, torta, sütemény/ és a keményítőt tartalmazó ételeinket /kenyér, péksütemény, tészta, burgonya, rizs/ elhagyjuk. A keményítőből a szervezetünk pillanatok alatt cukrot állít elő.

Mind a rákos sejtek, mind a bélflórában található Candida albicans gomba fő tápláléka a cukor.

A Candida mindannyiunk szervezetében megtalálható. Egyik alkotó eleme a bélflórának. Az egészséges bélflórát 500-600 fajta mikroorganizmus alkotja.
Egy antibiotikus kezelés után ez a szám drasztikusan csökken. A Candida gomba viszont túléli a gyógyszeres kezelést. Ezt követően a bélrendszerünkben az erjesztő gombák veszik át a vezető szerepet.

Ha változatos, sok összetevős lenne a bélflóra, akkor a sokféle mikroorgazmus nem hagyna "életteret" a candidának. Ekkor már a bélnyálkahártya is hiányos.
Átjárhatóvá válik a bélfal és a candida gomba a vérbe áramolhat. Ahol cukrot talál, ott elerjeszti és metabolitként alkoholt termel.

Egy candida gombás ember vérében annyi alkohol halmozódhat fel, mint egy részeg emberében. A candidás gyerekek ezért ideje korán "alkoholistává" válnak.

Folytatjuk! 

Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!