Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 12., hétfő

Mit jelent a Mantra?

A Mantra szó szanszkrit eredetű.
A man- szógyök jelentése "gondolkodni". /A mánjate szó eredetileg gondol jelentésű volt, ebből alakult ki a mántrasz (szent szöveg) jelentés./

A toldalék -tra jelentése: eszköz, azaz a mantra szó szerinti jelentése "a gondolkodás eszköze".
A mantrák alkalmazása a mantra gyakorlata.

Tibetben, sok Buddhista kövekre és csontokra vés mantrákat, amit egyféle meditációs gyakorlatnak tekintenek

Eredeti értelemben a mantra ismételgetése valamilyen spirituális változást mozdít elő (az elme felszabadítása).

A mantrákat himnikus költeményekként is lehet értelmezni, aminek következtében "egy bizonyos istenségen való meditációt idéz elő".


Egyes nyugati elképzelések az imával is összekapcsolják, és a keresztény vallásban ugyanúgy mint például a buddhizmusban is a felsőbb erőkkel való kapcsolatba lépéshez szükséges fohászként értelmezik.

Valójában a mantra ritmusos ismételgetése jótékony hatással van az emberi gondolkodásra. A keresztény vallásban ezt az eredményt az ima biztosítja.

A leghíresebb mantrák.

Om (aum) mantra /ez a leghíresebb/.
Haré Krisna mantra
Gájatrí mantra

/Kivonat a Wikipédiából/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése