Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. június 12., vasárnap

Palacsinta halom csirkefalatkákkal

A cukor- és tejmentes palacsinta tészta hozzávalói: /két személyre/
1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, egy csipet só, egy teáskanál olíva olaj, szénsavas ásványvíz.
A tojást a lisztet és a sót fakanállal simára keverjük. Lassan hozzáadunk annyi ásványvizet, hogy jól kezelhető, kissé folyékony masszát kapjunk. Beleöntjük az olíva olajat és egy pár percig állni hagyjuk.
A tészta sűrűségéről kétféleképpen győződhetünk meg: Egy szedőkanállal megkavarjuk és kellően sűrűnek, de mégis folyósnak érezzük.
A másik megoldás, hogy készítünk egy próba sütést.
Akkor lehet majd a tálalásnál palacsinta halmokat képezni, ha olyan vékonyra sütjük, amilyenre csak tudjuk.
Egy titok. Akkor tudjuk a vékony palacsintát megforgatni, ha a lapáttal szépen körbe alányúlunk, fellazítjuk és a  sült részét kézzel megfogva átfordítjuk. /A nagyon vékony palacsintát lapáttal nem lehet megfordítani!/

A csirkefalatkák hozzávalói:
25 dkg csirkemell, vagy filézett csirkecomb. Zöld- és fehér, vagy piros színű paprika, zöldhagyma, egy csokor petrezselyem, zöld fűszerek, olíva olaj, só.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd olíva olajon egy kis ásványvíz hozzáadásával fedő alatt -, pároljuk. Fél fövésben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és paprikát, majd fedő nélkül rózsaszínűre sütjük. A petrezselymet a sütés befejezése előtt előtt pár perccel adjuk hozzá. Addig, amíg az összes palacsinta nincs kész, addig fedő alatt melegen tartjuk.

Tálalás: A vékony és szép sárgára sütött palacsintákat a közepüknél fogva felemeljük és körbe a tányér szélére helyezzük. /A fiuk 6, a lányok pedig 4 palacsintát kapnak!/
Egy-egy tányér közepére a csirkefalatkák felét tesszük. Menet közben három evőkanál zsemlemorzsát szárazon rózsaszínűre pirítunk és a két lerakott tányérra ráhintjük. A hízékonyabb /szénhidrátra érzékenyebb/ személy tányérjára csak kevés pirított zsemlemorzsát szórjunk

Jó étvágyat a könnyű és egészséges ebédhez!.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése