Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. szeptember 7., péntek

Az egészség az ételben lakozik II

A candida gomba alkoholt termel, amelyet az ecetsav baktériumok tovább erjesztenek, emiatt savasodunk el. A candida gomba szereti a savas környezetet.

Amikor valaki azt mondja, hogy "sok a sava", épp az ellenkezőjéről van szó.

Édesség, vagy keményítőt tartalmazó szénhidrátok fogyasztását követően kevés lesz a sav a gyomorban, ezért sok élesztőgombba és ecetsav-baktérium szaporodik el. 

Elegendő sav esetén az erjesztő egysejtűek elpusztulnának. Vagyis a gyomorégés nem a sok sav, hanem az  erjedéséből származó ecetsav következménye.

A rák és a candida között a közös mozgatóerő a cukor.

Az egyszerű és az összetett szénhidrátok közül a zöldségek és a gyümölcsök nyugodtan fogyaszthatók.
A testsúlyunkkal arányos mennyiségű állati fehérjét és zsírt - keményítőben gazdag köretek és kenyér nélkül -, a szervezetünk tökéletesen emészti.

A fehérjéket és a zsírt zöld körettel, salátával vagy hidegen eltett savanyúsággal együk. Ebben az esetben a rothasztó baktériumok nem jutnak táplálékhoz és a vese sem terhelődik.

Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!














Folytatjuk! 

Forrás: Dr. Hummel Zoltán: Edd magad egészségesebbé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése