Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. október 27., szombat

A fiatalság titka

A testünk csodálatosan működik. Két évente - az agy kivételével -, teljesen újjászületik. Az agy az összes sejtünk tömegéhez képest mindössze 3 %-ot képvisel.

Testünk frissítését bármikor újrakezdhetjük. Egészséges étkezés és a testmozgás hatására méregteleníthetjük a testünket és a lelkünket egyaránt.

A megfelelő tápanyagok jó immunrendszert, erős izmokat, egészséges vért, jobb reflexeket, boldogság hormonokat és még sok mindent biztosítanak a számunkra.

Mire van szükségünk az újrakezdéshez?
Fehérjére, mert az egész testünk - az izmok, az inak, a hormonok, a bőr, az immunrendszer stb. -, a fehérjék építőelemeiből, az aminosavakból épül fel;

Megfelelő minőségű zsírra, gondoljunk az esszenciális zsírsavakra;

Egészséget biztosító szénhidrátokra,

Vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre. 

A fentiek megtalálhatók a gyümölcsökben, a zöldségekben, a szárnyasokban és a húsokban, a gabonafélékben, a magvakban, a növényi olajokban, a mézben, a tojásban és a tejtermékekben.

Tipp: 
Rendszeresen méregtelenítsük a szervezetünket. A káros anyagok /például az ólom, a higany, a dioxin és a benzol/ a zsírszövetekben elraktározódnak, majd a nyirokrendszeren keresztül folyamatosan áramolnak a testünkbe krónikus fáradtságot okozva és előkészítve a betegségek kialakulását.
A normál étkezés során magunkhoz veszünk belőlük egy-egy parányi anyagot.
Méregtelenítéssel megszabadíthatjuk tőlük a testünket.

Mi játszódik le egy méregtelenítés során? 
A méreg kiáramlik a sejtekből, így a vese és a máj képes lesz azokat kiválasztani, a testünk pedig a különféle méregtelenítő szervein /tüdő, vizeletkiválasztó rendszer, emésztőrendszer, bőr/ keresztül megszabadul tőlük.

Mikor indul be a méregtelenítés? 
Akkor, amikor az emésztőrendszerünk egyszerű összetételű /tiszta/ és természetes tápanyag feldolgozását végzi. Lehetőleg ebben az időszakban /de máskor sem/ ne együk túl magunkat!

Hogyan méregtelenítsünk? 
Tartsunk gyümölcs-, vagy zöldség napot, vagy hagyjuk ki a reggelit, más napokon a vacsorát és fogyasszunk könnyű fehérjét.
Lehet csak gyümölcs napot, fehérje napot vagy zöldség napot tartani.
Az egyszerű étkezések pihentetik az emésztőrendszert, így lehetőség nyílik a sejtekben elraktározott méreganyagok kiáramlására.


Folytatjuk!

Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése