Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. október 24., szerda

A szomatikus intelligencia

A természetes ételek közvetlenül a lelkünkre, a szellemünkre hatnak. Helyes étkezés után újra olyannak látjuk a világot, mint a gyerekek: látónak, ébernek és örömtelinek.

Az evés  a szó tiszta értelmében egy kemény drog. Az amit naponta többször csinálunk, az befolyásolja gondolkodásunk színezetét, teljesítőképességünket, vitalitásunkat és kreativitásunkat.

Mi a szomatikus intelligencia?
Meg kell tanulnunk újra a testünk jelzéseire hallgatni, hiszen az nagyon okos.
Szomatikus intelligenciának nevezik azt az élményt, ami akkor lép fel, ha megettünk egy omlós halat citrommártással, egy tál salátát színes zöldségekkel, diófélékkel, gyümölcsökkel és olívaolajjal.

A gyermekek rendelkeznek ezzel a szomatikus intelligenciával, amíg el nem rontjuk őket.
Ők addig esznek, amíg éhesek, amíg az étel ízlik nekik és főként azt eszik, amire szükségük van.

Amikor a gyermekek megismerik a színes, mázas csokigolyókat és a hozzá hasonló édességeket, akkor ez a képességük háttérbe szorul.

A futók is rendelkeznek ezzel a csodálatos tulajdonsággal. Akinek naponta 30 percen át oxigén olajozza a testüket, felébred bennük a vágy a természetes élelmiszerek iránt. Fussunk naponta egy "kijózanítót", így a bölcsesség, amely a testünkben lakozik, hamarosan felébred és élvezhetjük újra e csodálatos érzés nyújtotta könnyedséget.

Mit jelent egy könnyű étkezés? 
Akkor étkezünk egészségesen, ha az asztaltól történő felállás után azt érezzük, hogy még tudnánk enni. Vagyis nem ettük túl magunkat. A túlságosan teli gyomor terhet jelent a szervezet számára, ezért azt szeretné, ha az elfogyasztott étel onnan gyorsan kiürülne.

A gyomor kiürítésének három előfeltétele van:
Szépen, lassan együnk, vagyis rágjuk meg az ételt alaposan!
Minél kisebb darabok jutnak a gyomorba, annál könnyebb az emésztésünk, ezért az étkezés után is jól érezzük majd magunkat.
Alapos rágás közben nyál termelődik a szánkban, amely elengedhetetlen a tápanyag hatékony feldolgozásához. Ennek következtében - ínyencek módjára -, újra élvezni tudjuk majd az ízeket.
Ellenkező esetben fáradtan, enerváltan és álmosan állunk fel az asztaltól.
Kevés zsírt fogyasszunk!  
A zsír lassítja az emésztést. Egy kanálnyi olaj elfogyasztása fél órával hosszabbítja meg a gyomor munkáját.
Igyunk sokat!
A gyomor nem szívesen fogadja be a tömény oldatokat. Ilyen esetben a test nedveinek kell azt felhígítania, ami többlet energiát jelent.
Takarékosan bánjunk a cukor és a só fogyasztásával. Ezek feldolgozása további többlet folyadékot igényel. A közhiedelemmel ellentétben - természetesen apró kortyokban -,  sok ásványvizet igyunk az étkezések során is!

 Folytatjuk!

Forrás: Dr. Ulrich Strunz Örök fiatalság A boldogság szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése