A város egyik mellékutcájából épp a főútra léptem, ahol előttem egy fiatal baráti társaság haladt.Először arra gondoltam, hogy megelőzöm őket, de aztán mégis mögöttük haladva, egy kissé lassítva felvettem a ritmusukat.
Mindig is szerettem megfigyelni a körülöttem lévő embereket. Életem során sokat utaztam, így volt részem megismerni néhány típust. A várakozások sajátos hangulata megmaradt bennem. Sokszor képzeltem magam egy másik ember helyébe. Most is ez az érzés kerített hatalmába. Néha szeretek sodródni az eseményekkel.
Elképzeltem, hogy én is részese vagyok az előttem jókedvűen nevetgélő fiatal társaságnak.
A főként lányokból álló csapatban volt egy különösen csinos lány. Karcsú alakja kitűnt a többiek közül.Keskeny csípője és kicsi formás feneke volt. Hosszú haja a derekáig ért.Külsejét délceg tartása és elegáns járása megkoronázta.Finom, pasztell színű topot és csípőjére símúló csinos farmert viselt. Vékony talpú nyári cipője illett egyéniségéhez.
Megérkeztem ahhoz az utcához, ahol le kellett volna fordulnom, de tovább mentem. Szerettem volna érezni, hogy a kisugárzása is ilyen magával ragadó? Vártam, hátha megszólal.
Egyszer csak - mintha megérezte volna, hogy valaki figyeli -, hátranézett.
Oldalra húzódott és azt mondta a többieknek:Vigyázzatok! Engedjük el a nénit! Közben kedvesen mosolygott. Szép arcát különösen kiemelte szép formájú, szabályos fogsora.
Gyorsan hátra néztem, hogy a "nénit" én is elengedjem, de meglepődve tapasztaltam, hogy nincs senki a hátam mögött. A néni én voltam.
Linkek
Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.
2011. június 13., hétfő
Az élet bonyolult.....
"Az élet bonyolult. Éppen ezért élvezetes.
Ahhoz, hogy életünkből képesek legyünk a legtöbbet kihozni, úgy kell rátekintenünk, mint egy soha véget nem érő ösvényre, ami a messzi végtelenbe nyúlik, ami mellett számtalan másik ösvény van, ami máshová vezet.
A te ösvényed a céljaid határozzák meg és az, milyen sikeresen valósítod meg a terveidet."
J.R. Sherman, PhD.
Ahhoz, hogy életünkből képesek legyünk a legtöbbet kihozni, úgy kell rátekintenünk, mint egy soha véget nem érő ösvényre, ami a messzi végtelenbe nyúlik, ami mellett számtalan másik ösvény van, ami máshová vezet.
A te ösvényed a céljaid határozzák meg és az, milyen sikeresen valósítod meg a terveidet."
J.R. Sherman, PhD.
2011. június 12., vasárnap
Szeretem a kiszámíthatóságot
Lehet, hogy rosszul vagyok összerakva?
Ugyanis azokat a napokat szeretem a legjobban, amelyek egy általam, előre megtervezett forgatókönyv szerint zajlanak.
Ennek illusztrálásáért ne menjünk messzire, nézzük a vasárnap reggelt.
Reggel öt óra előtt pár perccel ébredek. Jellemző rám, hogy este - lefekvés előtt -, átgondolom, másnap milyen programom van. Ahhoz, hogy minden flottul menjen, eldöntöm, hogy mely időpont a legideálisabb a felkelés szempontjából.
Tegnap este erre az időpontra gondoltam. Mint a pontos óra, úgy ébredek fel. Kinyitom a szemem, ránézek az órára és már teljesen fittnek érzem magam. Boldogan és mosolygósan lépek le az ágyról. Köszönetet mondok azért, hogy ilyen csodálatos nap előtt állok.
A fürdőszobába érve, kinyitom a rádiót. Körbe sétálom a lakást, a szememmel mindent végigsimogatok. Igyekszek körülöttem meghitt légkört teremteni.
Visszamegyek a fürdőszobába és a reggeli teendőim kellemes hangulatban telnek.
Bemegyek a nappaliba és kinyitom a tv-t. Mindig olyan műsorokat keresek, amelyek jó érzéssel töltenek el. Például Dr. Juhász Árpád. világjáró sorozatát nagyon kedvelem, de az érdekes emberekkel folytatott kreatív beszélgetéseket is szívesen nézem.
Egy puha pléden törökülésben, körülbelül 20 percig talpmasszást végzek és közben egy szép érett banánt - minden falatot élvezve -, lassan elfogyasztok. Közben teljes harmóniában érzem magam.
Ezt követően főzök egy finom zöld teát, majd kazettára 40-45 percig tornázom. Rövid szüneteket tartva a finom, meleg teámat kortyolgatom.
A tornaóra végére jóleső fáradság kerít hatalmába. Zuhanyozás, majd arc- és testápolás után 20-30 percet relaxálok.Teljesen feltöltődve indulok el otthonról.
Folytatás a következő bejegyzésben
.
Ugyanis azokat a napokat szeretem a legjobban, amelyek egy általam, előre megtervezett forgatókönyv szerint zajlanak.
Ennek illusztrálásáért ne menjünk messzire, nézzük a vasárnap reggelt.
Reggel öt óra előtt pár perccel ébredek. Jellemző rám, hogy este - lefekvés előtt -, átgondolom, másnap milyen programom van. Ahhoz, hogy minden flottul menjen, eldöntöm, hogy mely időpont a legideálisabb a felkelés szempontjából.
Tegnap este erre az időpontra gondoltam. Mint a pontos óra, úgy ébredek fel. Kinyitom a szemem, ránézek az órára és már teljesen fittnek érzem magam. Boldogan és mosolygósan lépek le az ágyról. Köszönetet mondok azért, hogy ilyen csodálatos nap előtt állok.
A fürdőszobába érve, kinyitom a rádiót. Körbe sétálom a lakást, a szememmel mindent végigsimogatok. Igyekszek körülöttem meghitt légkört teremteni.
Visszamegyek a fürdőszobába és a reggeli teendőim kellemes hangulatban telnek.
Bemegyek a nappaliba és kinyitom a tv-t. Mindig olyan műsorokat keresek, amelyek jó érzéssel töltenek el. Például Dr. Juhász Árpád. világjáró sorozatát nagyon kedvelem, de az érdekes emberekkel folytatott kreatív beszélgetéseket is szívesen nézem.
Egy puha pléden törökülésben, körülbelül 20 percig talpmasszást végzek és közben egy szép érett banánt - minden falatot élvezve -, lassan elfogyasztok. Közben teljes harmóniában érzem magam.
Ezt követően főzök egy finom zöld teát, majd kazettára 40-45 percig tornázom. Rövid szüneteket tartva a finom, meleg teámat kortyolgatom.
A tornaóra végére jóleső fáradság kerít hatalmába. Zuhanyozás, majd arc- és testápolás után 20-30 percet relaxálok.Teljesen feltöltődve indulok el otthonról.
Folytatás a következő bejegyzésben
.
Palacsinta halom csirkefalatkákkal
A cukor- és tejmentes palacsinta tészta hozzávalói: /két személyre/
1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, egy csipet só, egy teáskanál olíva olaj, szénsavas ásványvíz.
A tojást a lisztet és a sót fakanállal simára keverjük. Lassan hozzáadunk annyi ásványvizet, hogy jól kezelhető, kissé folyékony masszát kapjunk. Beleöntjük az olíva olajat és egy pár percig állni hagyjuk.
A tészta sűrűségéről kétféleképpen győződhetünk meg: Egy szedőkanállal megkavarjuk és kellően sűrűnek, de mégis folyósnak érezzük.
A másik megoldás, hogy készítünk egy próba sütést.
Akkor lehet majd a tálalásnál palacsinta halmokat képezni, ha olyan vékonyra sütjük, amilyenre csak tudjuk.
Egy titok. Akkor tudjuk a vékony palacsintát megforgatni, ha a lapáttal szépen körbe alányúlunk, fellazítjuk és a sült részét kézzel megfogva átfordítjuk. /A nagyon vékony palacsintát lapáttal nem lehet megfordítani!/
A csirkefalatkák hozzávalói:
25 dkg csirkemell, vagy filézett csirkecomb. Zöld- és fehér, vagy piros színű paprika, zöldhagyma, egy csokor petrezselyem, zöld fűszerek, olíva olaj, só.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd olíva olajon egy kis ásványvíz hozzáadásával fedő alatt -, pároljuk. Fél fövésben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és paprikát, majd fedő nélkül rózsaszínűre sütjük. A petrezselymet a sütés befejezése előtt előtt pár perccel adjuk hozzá. Addig, amíg az összes palacsinta nincs kész, addig fedő alatt melegen tartjuk.
Tálalás: A vékony és szép sárgára sütött palacsintákat a közepüknél fogva felemeljük és körbe a tányér szélére helyezzük. /A fiuk 6, a lányok pedig 4 palacsintát kapnak!/
Egy-egy tányér közepére a csirkefalatkák felét tesszük. Menet közben három evőkanál zsemlemorzsát szárazon rózsaszínűre pirítunk és a két lerakott tányérra ráhintjük. A hízékonyabb /szénhidrátra érzékenyebb/ személy tányérjára csak kevés pirított zsemlemorzsát szórjunk
Jó étvágyat a könnyű és egészséges ebédhez!.
1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, egy csipet só, egy teáskanál olíva olaj, szénsavas ásványvíz.
A tojást a lisztet és a sót fakanállal simára keverjük. Lassan hozzáadunk annyi ásványvizet, hogy jól kezelhető, kissé folyékony masszát kapjunk. Beleöntjük az olíva olajat és egy pár percig állni hagyjuk.
A tészta sűrűségéről kétféleképpen győződhetünk meg: Egy szedőkanállal megkavarjuk és kellően sűrűnek, de mégis folyósnak érezzük.
A másik megoldás, hogy készítünk egy próba sütést.
Akkor lehet majd a tálalásnál palacsinta halmokat képezni, ha olyan vékonyra sütjük, amilyenre csak tudjuk.
Egy titok. Akkor tudjuk a vékony palacsintát megforgatni, ha a lapáttal szépen körbe alányúlunk, fellazítjuk és a sült részét kézzel megfogva átfordítjuk. /A nagyon vékony palacsintát lapáttal nem lehet megfordítani!/
A csirkefalatkák hozzávalói:
25 dkg csirkemell, vagy filézett csirkecomb. Zöld- és fehér, vagy piros színű paprika, zöldhagyma, egy csokor petrezselyem, zöld fűszerek, olíva olaj, só.
A húst vékony csíkokra vágjuk, majd olíva olajon egy kis ásványvíz hozzáadásával fedő alatt -, pároljuk. Fél fövésben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és paprikát, majd fedő nélkül rózsaszínűre sütjük. A petrezselymet a sütés befejezése előtt előtt pár perccel adjuk hozzá. Addig, amíg az összes palacsinta nincs kész, addig fedő alatt melegen tartjuk.
Tálalás: A vékony és szép sárgára sütött palacsintákat a közepüknél fogva felemeljük és körbe a tányér szélére helyezzük. /A fiuk 6, a lányok pedig 4 palacsintát kapnak!/
Egy-egy tányér közepére a csirkefalatkák felét tesszük. Menet közben három evőkanál zsemlemorzsát szárazon rózsaszínűre pirítunk és a két lerakott tányérra ráhintjük. A hízékonyabb /szénhidrátra érzékenyebb/ személy tányérjára csak kevés pirított zsemlemorzsát szórjunk
Jó étvágyat a könnyű és egészséges ebédhez!.
2011. június 2., csütörtök
Legyünk mindig elégedettek
Az egészség a legnagyobb kincs.
Hiába van valakinek pénze, az egészségét nem tudja megvenni.
Csak tőlünk függ, hogy milyen az egészségünk. csak rajtunk áll, hogy milyen a hangulatunk. Ha időnk engedi, ismételjük a következő mondatot:
Én egy értékes és érdemes ember vagyok!
Mosolyogjunk és pozitívan gondolkodjunk
Bizakodóan nézzünk a jövőbe. Egy igazi társ sokat segíthet a nehéz helyzetek feldolgozásában.
Ha ez megadatott, becsüljük meg és vigyázzunk rá.
.
Minden körülmények között érezzük jól magunkat!
A szervezetünk ekkor működik a legoptimálisabb szinten.
Minden nap tegyünk azért, hogy a környezetünkkel harmóniában éljünk.
Ez az egészségünk megőrzésének az egyik záloga..
A negatív gondolataink elűzésére csak pozitív szavakat használjunk.
Ellenkező esetben a nem kívánt hatást erősítjük..
Ha mégis a gondolataink csapdájába estünk, mondjuk ki többször::
Törölj, törölj, törölj!
Ezt követően keressünk magunknak valami hasznos elfoglaltságot.
Mint mondhatunk még?
Csodálatosan érzem magam! Harmónia uralkodik a testemben és a lelkemben.
Pozitív gondolatok uralják a gondolataimat.
Boldog vagyok, képes vagyok bármire, egyensúlyban vagyok minden szinten.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Elmúlik, elmúlik, elmúlik!
Laza, laza, laza!
Gyógyítom, gyógyítom, gyógyítom!
Kérem belső és külső segítőimet, segítsenek a céljaim megvalósításában!
Hinnünk kell abban, hogy léteznek ilyen segítők és mellettünk állnak.
Három dolgot kell szem előtt tartanunk
Higgyünk abban, amit el akarunk érni, vágyjunk arra, hogy bekövetkezzen és várjuk el azt, hogy beteljesüljön. Ha nem másoktól várjuk a megoldást és mindent megteszünk a cél elérése érdekében, akkor sikerülni fog.
Egy régi bölcsesség!
Ne rágódjunk olyan dolgokon, amelyeket nem tudunk megváltoztatni!
Tegyünk meg mindent azért, ami csak rajtunk múlik!
Rendelkezzünk kellő bölcsességgel és élettapasztalattal ahhoz, hogy a kettőt egymástól meg tudjuk különböztetni.
A boldogság szépítő ereje
Minden kis dolognak örülni kell. Ami zavar bennünket az életben, attól határolódjunk el.
Nálunk jobban senki nem ismer bennünket. Mi tudjuk a legjobban, hogy kik azok, akik zavarják a lelki harmóniánkat. Ha rajtunk múlik, tartózkodjunk az ilyen helyzetektől.
Tudni kell nemet mondani.
Vigyázzunk magunkra! Ez a mi feladatunk. Ne hárítsuk másokra a felelősséget !
Aki hagyja magát, arra a környezete rátelepszik és kihasználja.
Ettől még nem fognak bennünket jobban szeretni.
Mit a teendő?
Mosolyogjunk, gondolkodjunk pozitívan és örüljünk az életnek!
.
Hiába van valakinek pénze, az egészségét nem tudja megvenni.
Csak tőlünk függ, hogy milyen az egészségünk. csak rajtunk áll, hogy milyen a hangulatunk. Ha időnk engedi, ismételjük a következő mondatot:
Én egy értékes és érdemes ember vagyok!
Mosolyogjunk és pozitívan gondolkodjunk
Bizakodóan nézzünk a jövőbe. Egy igazi társ sokat segíthet a nehéz helyzetek feldolgozásában.
Ha ez megadatott, becsüljük meg és vigyázzunk rá.
.
Minden körülmények között érezzük jól magunkat!
A szervezetünk ekkor működik a legoptimálisabb szinten.
Minden nap tegyünk azért, hogy a környezetünkkel harmóniában éljünk.
Ez az egészségünk megőrzésének az egyik záloga..
A negatív gondolataink elűzésére csak pozitív szavakat használjunk.
Ellenkező esetben a nem kívánt hatást erősítjük..
Ha mégis a gondolataink csapdájába estünk, mondjuk ki többször::
Törölj, törölj, törölj!
Ezt követően keressünk magunknak valami hasznos elfoglaltságot.
Mint mondhatunk még?
Csodálatosan érzem magam! Harmónia uralkodik a testemben és a lelkemben.
Pozitív gondolatok uralják a gondolataimat.
Boldog vagyok, képes vagyok bármire, egyensúlyban vagyok minden szinten.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Elmúlik, elmúlik, elmúlik!
Laza, laza, laza!
Gyógyítom, gyógyítom, gyógyítom!
Kérem belső és külső segítőimet, segítsenek a céljaim megvalósításában!
Hinnünk kell abban, hogy léteznek ilyen segítők és mellettünk állnak.
Három dolgot kell szem előtt tartanunk
Higgyünk abban, amit el akarunk érni, vágyjunk arra, hogy bekövetkezzen és várjuk el azt, hogy beteljesüljön. Ha nem másoktól várjuk a megoldást és mindent megteszünk a cél elérése érdekében, akkor sikerülni fog.
Egy régi bölcsesség!
Ne rágódjunk olyan dolgokon, amelyeket nem tudunk megváltoztatni!
Tegyünk meg mindent azért, ami csak rajtunk múlik!
Rendelkezzünk kellő bölcsességgel és élettapasztalattal ahhoz, hogy a kettőt egymástól meg tudjuk különböztetni.
A boldogság szépítő ereje
Minden kis dolognak örülni kell. Ami zavar bennünket az életben, attól határolódjunk el.
Nálunk jobban senki nem ismer bennünket. Mi tudjuk a legjobban, hogy kik azok, akik zavarják a lelki harmóniánkat. Ha rajtunk múlik, tartózkodjunk az ilyen helyzetektől.
Tudni kell nemet mondani.
Vigyázzunk magunkra! Ez a mi feladatunk. Ne hárítsuk másokra a felelősséget !
Aki hagyja magát, arra a környezete rátelepszik és kihasználja.
Ettől még nem fognak bennünket jobban szeretni.
Mit a teendő?
Mosolyogjunk, gondolkodjunk pozitívan és örüljünk az életnek!
.
2011. április 12., kedd
Fasírtkák zöldséges rizzsel
Fasírt: /Egyszerre három adagot készítünk, kettő a mélyhűtőbe kerül./
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1 teás kanál só, 1-1 mokkás kanál borsikafű, bazsalikom, oregano, kakukkfű és fokhagyma őrlemény, 1 púpozott teáskanál őrölt csemege piros paprika és zöld /vagy színes/ bors.
A hozzávalókat alaposan átdolgozzuk, majd egyenletes nagyságú, 12 db lapított pogácsát készítünk.Az ebédhez 4 db-t használunk fel.
Vágjunk apróra zöldpaprikát, egy csokor petrezselymet és egy kis tálkában tegyük félre.
Zöldséges köret:
Hozzávalók: Két evőkanál /Jázmin vagy Basmati/ rizs, 2 félmarék zöldborsó, tengeri só, friss zöld fűszer levelek, egy fél paradicsom.
Ásványvízbe tesszük a rizst és lassú tűzön félig puhára főzzük. Ezt követően beleöntjük a friss borsót és összepároljuk /Amennyiben mélyhűtött borsóval van dolgunk, akkor hamarabb tegyük a főzővízbe./ Egy szelet vajjal átkavarjuk.Tálalásig fedő alatt hagyjuk.
Ha vannak a kertünkben zöld fűszernövények, akkor átöblítés után vágjunk apróra néhányat, majd kavarjuk össze őket. /fokhagyma, bazsalikom, oregano, rozmaring, metélőhagyma levél/. A zöldmixet a díszítésnél fogjuk felhasználni.
Közben tegyünk egy kevés olíva olajat egy teflon serpenyőbe. A négy fasírt pogácsát vágjuk egyenleges hosszúságú csíkokra, majd felmelegített olajban finoman átsütjük.
Ez után, ha maradt alatta felesleges olaj, azt fedő segítségével leöntjük.
Amikor már majdnem kész, hozzákavarjuk az előkészített petrezselymet és zöldpaprikát. Fedő alatt pár percig összeérleljük.
Terítés:
Az elkészített fogásokat két tányérra helyezzük.
A tányér közepére egy-egy kanál zöldséges rizs kerül. Körberakjuk pirosra sült fasírtkákkal.
A köretet gazdagon meghintjük a friss zöld fűszerlevelekkel, majd a cikkekre vágott paradicsom szeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1 teás kanál só, 1-1 mokkás kanál borsikafű, bazsalikom, oregano, kakukkfű és fokhagyma őrlemény, 1 púpozott teáskanál őrölt csemege piros paprika és zöld /vagy színes/ bors.
A hozzávalókat alaposan átdolgozzuk, majd egyenletes nagyságú, 12 db lapított pogácsát készítünk.Az ebédhez 4 db-t használunk fel.
Vágjunk apróra zöldpaprikát, egy csokor petrezselymet és egy kis tálkában tegyük félre.
Zöldséges köret:
Hozzávalók: Két evőkanál /Jázmin vagy Basmati/ rizs, 2 félmarék zöldborsó, tengeri só, friss zöld fűszer levelek, egy fél paradicsom.
Ásványvízbe tesszük a rizst és lassú tűzön félig puhára főzzük. Ezt követően beleöntjük a friss borsót és összepároljuk /Amennyiben mélyhűtött borsóval van dolgunk, akkor hamarabb tegyük a főzővízbe./ Egy szelet vajjal átkavarjuk.Tálalásig fedő alatt hagyjuk.
Ha vannak a kertünkben zöld fűszernövények, akkor átöblítés után vágjunk apróra néhányat, majd kavarjuk össze őket. /fokhagyma, bazsalikom, oregano, rozmaring, metélőhagyma levél/. A zöldmixet a díszítésnél fogjuk felhasználni.
Közben tegyünk egy kevés olíva olajat egy teflon serpenyőbe. A négy fasírt pogácsát vágjuk egyenleges hosszúságú csíkokra, majd felmelegített olajban finoman átsütjük.
Ez után, ha maradt alatta felesleges olaj, azt fedő segítségével leöntjük.
Amikor már majdnem kész, hozzákavarjuk az előkészített petrezselymet és zöldpaprikát. Fedő alatt pár percig összeérleljük.
Terítés:
Az elkészített fogásokat két tányérra helyezzük.
A tányér közepére egy-egy kanál zöldséges rizs kerül. Körberakjuk pirosra sült fasírtkákkal.
A köretet gazdagon meghintjük a friss zöld fűszerlevelekkel, majd a cikkekre vágott paradicsom szeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Túró gazdagon
Hozzávalók: 250 dkg túró, 1 pohár tejföl, köles, brokkoli, répa, petrezselyem, császár szalonna.
/A receptek mindig két személyre szólnak, ezért a hozzávalók mennyisége - létszámtól függően -, értelemszerűen módosítandó./
Tegyünk két evőkanál kölest /hajdina, metélt, rizs tetszés szerint/ egy lábasba és öntsünk rá vizet.
Fűszerezzük borsikafűvel, ízlés szerint jódozott, vagy tengeri sóval, egy kis mokkás kanál kurkumával és egy kávés kanál natúr vegamíx keverékkel.
A kölest főzzük félig puhára, majd a megtisztított zöldségeket /brokkoli, répa kisebb darabokra szeletelve/, tegyük hozzá.
Közben vágjunk apróra egy csokor petrezselymet és csíkokra paprikát /zöld, fehér, piros/. Egyenlőre ezeket tegyük félre.
Vágjunk vékonyabb csíkokra, majd három felé császár szalonnát és kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Amikor a zöldséges köles puhára főtt, a tűzről levéve, vágjunk egy szelet finom vajat és keverjük hozzá.
A grillsütőt 250 C fokon melegítsük elő. Egy kisebb tepsit vonjunk be alufóliával és egyenletesen öntsük bele a zöldséges kölest.
Ezt követően /ha lehet már előre elkészített/ a túrót a tejföllel és némi sóval, pici szénsavas ásványvízzel keverjük össze. /A víz azért kell, hogy ne legyen a pép nagyon sűrű./
Tegyük a masszát a zöldséges kölesre és egyenletesen simítsuk el. Díszítsük a tetejét az apróra vágott petrezselyemmel és a színes zöldpaprikákkal.
Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig grillezzük.
A sütőből kivéve az alufóliával együtt vágólapra helyezzük és éles késsel kettő vágjuk. Lapos késsel, vagy étkező lapáttal finoman egy-egy tányérra segítjük és egy pohár, finom édes borral elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
/A receptek mindig két személyre szólnak, ezért a hozzávalók mennyisége - létszámtól függően -, értelemszerűen módosítandó./
Tegyünk két evőkanál kölest /hajdina, metélt, rizs tetszés szerint/ egy lábasba és öntsünk rá vizet.
Fűszerezzük borsikafűvel, ízlés szerint jódozott, vagy tengeri sóval, egy kis mokkás kanál kurkumával és egy kávés kanál natúr vegamíx keverékkel.
A kölest főzzük félig puhára, majd a megtisztított zöldségeket /brokkoli, répa kisebb darabokra szeletelve/, tegyük hozzá.
Közben vágjunk apróra egy csokor petrezselymet és csíkokra paprikát /zöld, fehér, piros/. Egyenlőre ezeket tegyük félre.
Vágjunk vékonyabb csíkokra, majd három felé császár szalonnát és kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Amikor a zöldséges köles puhára főtt, a tűzről levéve, vágjunk egy szelet finom vajat és keverjük hozzá.
A grillsütőt 250 C fokon melegítsük elő. Egy kisebb tepsit vonjunk be alufóliával és egyenletesen öntsük bele a zöldséges kölest.
Ezt követően /ha lehet már előre elkészített/ a túrót a tejföllel és némi sóval, pici szénsavas ásványvízzel keverjük össze. /A víz azért kell, hogy ne legyen a pép nagyon sűrű./
Tegyük a masszát a zöldséges kölesre és egyenletesen simítsuk el. Díszítsük a tetejét az apróra vágott petrezselyemmel és a színes zöldpaprikákkal.
Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig grillezzük.
A sütőből kivéve az alufóliával együtt vágólapra helyezzük és éles késsel kettő vágjuk. Lapos késsel, vagy étkező lapáttal finoman egy-egy tányérra segítjük és egy pohár, finom édes borral elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)