Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. április 12., kedd

Fasírtkák zöldséges rizzsel

Fasírt: /Egyszerre három adagot készítünk, kettő a mélyhűtőbe kerül./
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1 teás kanál só, 1-1 mokkás kanál borsikafű, bazsalikom, oregano, kakukkfű és fokhagyma őrlemény, 1 púpozott teáskanál őrölt csemege piros paprika és zöld /vagy színes/ bors.

A hozzávalókat alaposan átdolgozzuk, majd egyenletes nagyságú, 12 db lapított pogácsát készítünk.Az ebédhez 4 db-t használunk fel.
Vágjunk apróra zöldpaprikát, egy csokor petrezselymet és egy kis tálkában tegyük félre.

Zöldséges köret:
Hozzávalók: Két evőkanál /Jázmin vagy Basmati/ rizs, 2 félmarék zöldborsó, tengeri só, friss zöld fűszer levelek, egy fél paradicsom.

Ásványvízbe tesszük a rizst és lassú tűzön félig puhára főzzük. Ezt követően beleöntjük a friss borsót és összepároljuk  /Amennyiben mélyhűtött borsóval van dolgunk, akkor hamarabb tegyük a főzővízbe./ Egy szelet vajjal átkavarjuk.Tálalásig fedő alatt hagyjuk.

Ha vannak a kertünkben zöld fűszernövények, akkor átöblítés után vágjunk apróra néhányat, majd kavarjuk össze őket. /fokhagyma, bazsalikom, oregano, rozmaring, metélőhagyma levél/.  A zöldmixet a díszítésnél fogjuk felhasználni.

Közben tegyünk egy kevés olíva olajat egy teflon serpenyőbe. A négy fasírt pogácsát vágjuk egyenleges hosszúságú csíkokra, majd felmelegített olajban finoman átsütjük.
Ez után, ha maradt alatta felesleges olaj, azt fedő segítségével leöntjük.
Amikor már majdnem kész, hozzákavarjuk az előkészített petrezselymet és zöldpaprikát. Fedő alatt pár percig összeérleljük.

Terítés: 
Az elkészített fogásokat két tányérra helyezzük.
A tányér közepére egy-egy kanál zöldséges rizs kerül. Körberakjuk pirosra sült fasírtkákkal.
A köretet gazdagon meghintjük a friss zöld fűszerlevelekkel, majd a cikkekre vágott paradicsom szeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése