Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. április 12., kedd

Túró gazdagon

Hozzávalók: 250 dkg túró, 1 pohár tejföl, köles, brokkoli, répa, petrezselyem, császár szalonna.
/A receptek mindig két személyre szólnak, ezért a hozzávalók mennyisége - létszámtól függően -, értelemszerűen módosítandó./

Tegyünk két evőkanál kölest /hajdina, metélt, rizs tetszés szerint/ egy lábasba és öntsünk rá vizet.
Fűszerezzük borsikafűvel, ízlés szerint jódozott, vagy tengeri sóval, egy kis mokkás kanál kurkumával és egy kávés kanál natúr vegamíx keverékkel.

A kölest főzzük félig puhára, majd a megtisztított zöldségeket /brokkoli, répa kisebb darabokra szeletelve/, tegyük hozzá.
Közben vágjunk apróra egy csokor petrezselymet és csíkokra paprikát /zöld, fehér, piros/. Egyenlőre ezeket tegyük félre.
Vágjunk vékonyabb csíkokra, majd három felé császár szalonnát és kevés olíva olajon pirítsuk meg.
Amikor a zöldséges köles puhára főtt, a tűzről levéve, vágjunk egy szelet finom vajat és keverjük hozzá.

A grillsütőt 250 C fokon melegítsük elő. Egy kisebb tepsit vonjunk be alufóliával és egyenletesen öntsük bele a zöldséges kölest.

Ezt követően /ha lehet már előre elkészített/ a túrót a tejföllel és némi sóval, pici szénsavas ásványvízzel keverjük össze. /A víz azért kell, hogy ne legyen a pép nagyon sűrű./

Tegyük a masszát a zöldséges kölesre és egyenletesen simítsuk el. Díszítsük a tetejét az apróra vágott petrezselyemmel és a színes zöldpaprikákkal.
Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig grillezzük.

A sütőből kivéve az alufóliával együtt vágólapra helyezzük és éles késsel kettő vágjuk. Lapos késsel, vagy étkező lapáttal finoman egy-egy tányérra segítjük és egy pohár, finom édes borral elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése