Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. február 7., hétfő

Mit együnk?

Az étkezések alkotó elemeit úgy válogassuk össze, hogy azok egészséges vitalitást és jó hangulatot  biztosítsanak a számunkra.

Ezt a célt akkor érjük el a leghatékonyabban, ha minél egyszerűbb, un. "tiszta" ételeket készítünk.
A sokféle összetevőt tartalmazó étrend megterheli a szervezetünket. Elfogyasztásuk után álmosak és fáradtak leszünk.
Az alábbi receptek egyszerűek, kevés alkotó elemből állnak és rövid idő alatt elkészíthetők.

Általános szabály:

Lehetőleg mindig friss ételt együnk. Egy alkalomra személyenként csak egy adagot főzzünk.
A kiadagolt mennyiség segít abban, hogy ne együk túl magunkat.
Az adott ételben található vitamin, ásványi anyag és nyomelem felszívódása az első étkezéskor a leghatékonyabb. Vacsorára már ne az ebéd maradékát együk.
Íme egy kis ízelítő:
Az adagok 2 - normál súlyú - személyre vonatkoznak.

Natúr csirkemell párolt zöldséggel:

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, zöld fűszerek, hidegen sajtolt extra szűz olíva olaj, egy csokor petrezselyem, zöld paprika, friss zöldség

A csirkemellet 1,5-2,0 cm vastagságú csíkokra vágjuk. Olíva olajjal meglocsoljuk és enyhén megsózzuk.
Tetszés szerint kiválasztott zöld fűszerekkel /borsika fű, oregano/ meghintjük. Legalább 30 percig állni hagyjuk, időnként megkeverjük, hogy a fűszeres olaj jól átjárja.

A kiválasztott zöldségeket /pl. brokkoli és répa/ tetszés szerinti formákra vágjuk és kevés sóval meghintjük.
A zöldségeket.főzőedénybe tesszük. Szénsav mentes ásványvízzel felengedjük. Hogy még finomabb legyen, egy kávés kanál natúr /sómentes/ vegamixet teszünk hozzá. Lassú tűzön, fedő nélkül 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Ha eltaláltuk a főzési időt, akkor egy kissé ropogós marad, amikor esszük. A tűzről levéve egy-két kávés kanál olíva olajat keverünk a megfőtt zöldségekhez és fedővel lefedjük.

Ezt követően a petrezselymet és a zöldpaprikát apróra vágjuk.
A bepácolt csirkemelleket előmelegített, nehéz falú teflon edénybe tesszük és hirtelen átsütjük. Mielőtt kezdene pirulni, a felesleges olajat fedő segítségével leöntjük, beleszórjuk a petrezselymet és a zöldpaprikát és pár percig még a tűz felett kevergetjük. A finomra sült csirkét.egy tányérra terített papírtörlő kendőre szedjük

Az asztalt szépen megterítjük Két előmelegített tányért elkészítünk Előbb a zöldségeket, majd a csirkemellet két felé osztjuk és a tányérokra helyezzük.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése