Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2013. május 7., kedd

Az élet édes oldala II.

A boldogság érzését, a jó hangulatot egy varázsmolekula váltja ki az agyunkban, amely nem más mint a szerotonin.
Az édesség fokozza a szerotonin szintet az agyban.

Ennek ismeretében vajon mire figyeljünk? 

A cukor megemeli az inzulinszintet. Az inzulin pedig a "vesztesek hormonja". Hizlal és öregít. Az inzulin a cukrot a zsírsejtekbe juttatja, majd azt zsírmolekulák formájában elraktározza.
Ez a folyamat megakadályozza a glukagont /karcsúsághormon/ abban, hogy az izomsejtekben a zsírégetést irányítsa.

Miközben az inzulin azon dolgozik, hogy zsírhegyeket halmozzon fel, fékezi az öregedésgátló hormon működését.

Gátolja a tesztoszteront, amely a belső dinamikáért és az energiaszintért felelős.

Megakadályozza a növekedési hormont /STH/ a zsír lebontásában, az izmok felépítésében és a bőr feszessé tételében.

Addig, amíg az inzulin túlteng a vérben, addig a jótékony hatású hormonoknak semmi esélyük sincs kiemelten fontos szerepük ellátására.

Ezért ne kövessük el azt a hibát, hogy a napot édességgel /például: méz, lekvár, fehér lisztből készült péksütemény/ kezdjük.
A kora délelőtti fáradtság  - a kialvatlanság mellett -, az édes ételek következménye is lehet.

A túl sok inzulin hormon a vérben gyors vércukor süllyedést okoz  Ennek oka, hogy a hormon - védekezésül -, gyorsabban akar megszabadulni a cukortól, mint ahogy azt a szervezet pótolni tudja.
Ennek következménye, hogy az agy cukor szintje alacsony értékre zuhan, ezért figyelmetlenek, enerváltak és idegesek lehetünk.

Mi a megoldás?

Egyértelműen az egészséges étrendre való átállás. Hogy kinek, melyik étkezési irányzat a legmegfelelőbb, azt - az alapvető elvek betartása mellett, számos  tényező  hatásának együttes mérlegelésével -, magunknak kell eldöntenünk.

/Folytatjuk!/

/Forrás: Dr. Ulrich Strunz: A boldogság szakácskönyve/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése