Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2013. március 30., szombat

Az élet édes oldala

Mindannyian keressük a boldogságot, az eufóriát, a jó hangulatot. Mondhatjuk azt is, hogy ezért élünk és eszerint cselekszünk.

Ezt a csodálatos érzést egy molekula váltja ki az agyunkban: a szerotonin.

A szerotonin egy antidepresszáns molekula, amelyet a természet tart fenn szükség esetére a számunkra.
/A különféle gyógyszerek csak utánozni próbálják ennek a hatását./

Ezt az érzést keressük akkor, amikor reggelire valamilyen édeset /kakaó, lekvár, méz/ választunk.
Amikor egy fárasztó esemény, vagy nap után vigasztaljuk magunkat egy kis csokoládéval, édes süteménnyel, egy finom tejszínes, fahéjas kapucinóval.

A cukor az agyban fokozza a szerotonin szintet .

Ezzel együtt is takarékosan bánjunk az édességekkel! Csak akkor használjuk őket, ha a testünk és a lelkünk tényleg profitál belőle.

Igényesen válogassuk össze étkezéseink összetevőit. Mindig a minőségre törekedjünk. Hagyjunk kellő időt arra, hogy élvezzük a boldogsághormon jótékony hatását!  Szép lassan együnk. Engedjük meg magunknak, hogy egy kellemes időtöltés mellett csak a választott finomságra gondoljunk.
Éljük át az ízek csodálatos varázsát! Hamarosan érezni fogjuk annak pozitív hatását.

Hogy még is mire figyeljünk?

/Folytatjuk!/

/Forrás: Dr. Ulrich Strunz: A boldogság szakácskönyve/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése