Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. augusztus 26., vasárnap

Ajánlások az életmód váltásához

Ha azt tesszük, amit eddig, akkor azt kapjuk, amit már megszoktunk.
Új célok eléréséhez tartósan többlet erőfeszítések megtételére van szükség.



A nap során rendszeresen étkezzünk! 
Három fő- és legalább két mellék étkezés ajánlott!/A vacsora legyen a legkönnyebb/.

Egyszerre csak kis mennyiséget együnk!
A gyomrunk egyszerre a két öklünknek megfelelő űrtartalmat képes kényelmesen befogadni. Amit ezen felül fogyasztunk, az növeli annak térfogatát és a fölöslegből háj képződik.
A szervezet egyszerre annyit használ fel belőle, amennyi energia a működéséhez /agyi tevékenység, emésztés stb./ és az elvégzett mozgás ellensúlyozásához szükséges.
Fogyás akkor jön létre, ha az energiabevitel kevesebb mint az energia leadás!
Ha nem akarunk, vagy nem tudunk többet mozogni mint eddig, akkor egy kicsivel kevesebbet kell enni. /Minden étkezésen belül a csökkentés 10-20 % legyen./
Nem kell jelentős ételmegvonásra gondolni!
(Testsúlytartás esetén az energia felvétel /étkezés/ és az energia leadás /emésztés, mozgás/ egyensúlyban van.)
A mozgás a jó közérzet kialakításához, az egészség fenntartásához és a hasznos időtöltéshez elengedhetetlen, de csak mozgással nagyon lassan és kis mennyiségű súlycsökkenés érhető el.

Naponta mérjük magunkat!
Szükségünk van visszajelzésre, hogy jó úton haladunk. Kevesebb mennyiség elfogyasztása esetén is lehetséges, hogy a mérleg napokig nem mutat változást, illetve lehetnek stagnáló /változatlan súly/ időszakok.

Ebben az esetben sem adjuk fel. Eredményre csak komoly elhatározás, kellő odafigyelés kitartás és türelem mellett számíthatunk. A biztos célba jutást csak a kis lépések garantálják!

Minden a fejben dől el!
Amit igazán akarunk, amire sokat gondolunk, az megvalósul. Csak tőlünk függ, hogy milyen az egészségünk, csak rajtunk áll, hogy milyen a hangulatunk. Lássuk magunkat olyannak, amilyenek lenni szeretnénk!
Ha csak - magunk megnyugtatására vagy mások unszolására -, önigazolásokat keresünk, de valójában semmit sem teszünk a változás érdekében , akkor a kitűzött cél egyre távolabbra kerül.

Folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése