LinkekEz a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. augusztus 26., vasárnap

Ajánlások az életmód váltásához II.

Változtassuk meg a szokásainkat!
A célhoz vezető út egyik legnehezebb szakasza az eddigi /rossz/ szokásaink megváltoztatása.
Ezeket a szokásainkat már ismerjük, így inkább szívesebben maradunk az eddig kialakított komfortzónánkban.
Egy új szokás kialakulásához legalább három hét kitartó munka és következetes magatartás kell.

Az elfogyasztott mennyiség egyénenként változó!
Vannak olyan emberek, akik többet ehetnek, mégsem híznak, mások meg kisebb mennyiségtől is gyarapodnak.
Az, hogy valójában mennyit ehetünk, több dolog együttes hatásának az eredője. Ezek figyelembe vételével azt a mennyiséget, amely biztosítja a testsúly megtartását, fogyás esetén annak csökkenését, azt saját magunknak kell meghatároznunk.

Figyelembe veendő szempontok:
A fizikai aktivitás, a pozitív beállítottság és -hozzáállás, a tudat alatti gondolatok , az emésztőrendszer hatékonysága, a környezeti hatás, a szülői példamutatás, a kialakult, az örökölt étkezési szokások, illetve nem utolsó sorban a saját magunkkal szemben megfogalmazott elvárások.

Nem mindegy, hogy mit eszünk!
Az étkezés során fehérje, szénhidrát és zsír kerül a szervezetünkbe. Az alkotó elemek között kialakítandó helyes arányt a szakma - irányzatoktól függően -, eltérően ítéli meg.

A helyes arányt mindenkinek magának kell kikísérleteznie. Az eredményt a jó közérzet minősíti. Azt kell megjegyeznünk, hogy - a jó egészség és az ideális testsúly tartása mellett -, milyen összetételű ételek után érezzük igazán jól magunkat.

Testsúly csökkentés során elsősorban a szénhidrátok /ezen belül is a répacukor és a keményítő tartalmú ételek/ korlátozására kell odafigyelni.

Ugyancsak fontos az üres kalóriát tartalmazó termékek kerülése. Ezen termékek magas kalória tartalmúak, mégis a szervezet számára kevés hasznos tápanyagot tartalmaznak.
Testsúlytartás esetén - a vegyes és változatos étkezés érdekében ezeket is fogyasztjuk, csak keveset eszünk belőlük. Ha valamilyen típusú ételt tartósan mellőzünk, hiány léphet fel a szervezetünkben, egy idő után "ráéhezünk",úgy érezzük, hogy ennünk kell belőle.

Ne nassoljunk!
Ez az egyik legfontosabb szabály! Minden falat, amit a fő és a mellék étkezéseken felül eszünk, az növeli a testsúlyunkat!  A szervezetnek nincs rá szüksége!

Nehéz ellenállni a vendéglátók szívélyes kínálgatásainak, de a kitűzött cél érdekében megéri.

Akik fogyni szeretnének, azok a mellék étkezéseket minimális mennyiségre korlátozzák, illetve el is hagyhatják.

Folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése