LinkekEz a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. december 5., hétfő

Pangasius filé zöldségágyon

Egy csodálatos hal receptjét osztom meg veletek.

Nemrégen fedeztük fel az egyik nagy üzletlánc mélyhűtőjében. A hal hófehér és kiolvadás után sincs egyáltalán a halra jellemző, sajátos illata.

Két személyre egy darab hal /kb. 220-240 dkg elegendő/.

Két órával előbb célszerű a mélyhűtőből kivenni. Miután kiengedett, felszeljük kis téglalapocskákra.
Zöld fűszerekkel meghintjük /Majoránna, szárított petrezselyem, borsika fű, fokhagyma/, majd olíva olajjal meglocsoljuk. Hagyjuk, hogy a páclé jól átjárja.

Addig előkészítjük a köretet.
Hozzávalók: karfiol, répa, lila hagyma és egy csokor petrezselyem. /összesen kb. 300-350 dkg/

A karfiolt rózsáira szedjük, a répát karikára vágjuk és ásványvízben pici sóval és vegamix hozzáadásával félig ropogósra pároljuk, majd lefedjük.
A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és sóval meghintjük.

Paprikás lisztet készítünk, amelyet egy pici kurkumával is gazdagíthatunk. Először a hagyma karikákat majd a halat beleforgatjuk - ebben a sorrendben -, és olíva olajban, közép meleg tűzön, pirosra sütjük. A hal egyik oldalát fedő alatt sütjük, hogy közben párolódjon is.
A megsült hagymakarikákat és a halat papírszalvétára szedjük.

Végül tányérra rendezzük a zöldségeket, a rózsaszínűre sült hagymát és a halat, majd apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése