Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. szeptember 20., kedd

A karcsúság titka

Élet a zónában

A zónában az elme pihent, de ugyanakkor éber és kifinomultan összpontosít.
Eközben a test könnyed, erős és láthatóan fáradhatatlan. Mindez eufóriát kelt.
Nincsenek zavaró tényezők és az idő egy elegáns keringő ritmusát veszi át.

"Különös nyugalmat éreztem. egyfajta eufóriát. Úgy éreztem, egész nap fáradtság nélkül tudnék futni, bármelyik csapattagot ki tudnám cselezni.... Nagyon különös érzés volt olyan, amelyet ezelőtt még sohasem éreztem. Lehet, hogy pusztán csak magabiztosság volt, de sokszor éreztem én már magabiztosságot, a legyőzhetetlenség különös érzése nélkül." 
/Pelé: My Life and the Beautiful Game/

Mi a Zóna?  Az az anyagcsere állapot, amelyben a test csúcsteljesítményt nyújtva dolgozik. Nincs éhségérzet, több az energia és nagyobb a fizikai teljesítmény, javul az összpontosítás képessége és a termelékenység.

 A Zóna elérése az optimális egészség záloga.

Néhány hasznos információ:

A zsír fogyasztása nem hizlal.

Nehéz úgy súlyt veszíteni , ha csak a bevitt energiát csökkentjük
(Az ételválasztási megkötéseken és a kalória korlátozásán alapuló diéták általában kudarcot eredményeznek.)

A makrotápanyagok /a fehérje, a szénhidrát és a zsír/ aránya a kulcs a végleges súlycsökkenés és az optimális egészség eléréséhez.

A Zónában a zsírleadás automatikus.

A zsírleadás és a súlyleadás

Az elhízás nem egyszerűen súlygyarapodás. A testsúly - nagy vonalakban -, tiszta zsírból és zsírmentes testtömegből áll.

Testzsírszázalék: teljes zsír/ teljes testsúly

Ideális testsúly: a testzsírszázalék aránya. Ez nők esetében: 22 %, a férfiak esetében pedig 15 %.

Barry Seaars és Bill Lawren: A Zóna: A táplálkozás menetrendje nyomán


.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése