Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. szeptember 7., szerda

Az elme csodálatos képessége

"Bár a világ tele van fájdalommal, tele van olyanokkal is, akik legyőzték a fájdalmat."
                                                                                               Helen Keller

Miközben az agyunk változik, a gondolataink vegyületeket állítanak elő.

Amikor gondolkodunk neurotranszmitterek /szerotonin vagy dopamin/ szabadulnak fel az egyik idegsejt ágából és eljutnak egy másik idegsejt ágvégződéséhez.

Ez elektromos kisülést eredményez. /A neuron tüzel./

Amikor egy gondolatot többször ismétlünk, egy másik kémiai anyag /a protein/ lép működésbe és bejut az idegsejt közepébe /a sejtmagba/, ahol találkozik a DNS-sel.

A gondolat itt számos gént aktivál. Ezek olyan anyagot /fehérjét/ termelnek, amelyek új kapcsolatokat létesítenek az idegsejtek között.

Egy ilyen folyamat gyorsan zajlik. A gének pár percen belül aktiválódnak és egy idegsejt nagyon rövid idő alatt több ezer új nyúlványt növeszthet.

Ez a gének szintjén a szellem hatalma az anyag felett.

Számos csodás gyógyulás ezen folyamat hatására következett be.

Egy másik vegyi anyag, a neuropeptid szintén az agyban termelődik. Sok fajtája van és mindegyik más-más elmeállapotot, érzelmet, beállítottságot jelez.

Az idegsejtekben receptorok ezrei teszik lehetővé, hogy különféle méretű, formájú és elektromágnes tulajdonságú neuropeptidek megtapadhassanak rajtuk.

Az elme nemcsak az agysejtek közötti kapcsolatok számát képes befolyásolni és nemcsak a géneket tudja aktiválni, de a sejtek felületét is át tudja alakítani.

A neuropeptidek fontos szerepet töltenek be a májban, a vesében, a hasnyálmirígyben, a belekben, a nemi szervekben és a bőrben.
Befolyásolják a vércukorszintet, a vérnyomást, a pulzusszámot, a légzést, a test hőmérsékletét, az endokrin rendszert, az immunrendszert, a nemi vágyat, sőt még az étvágyat is.

Vagyis az elmének nemcsak az agyunkra van hatással, hanem a testünkre is a sejtek szintjén.



/David R. Hamilton: Az elme gyógyító ereje c. könyve nyomán/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése