Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. augusztus 30., kedd

A hit

"Egy ember életének külső körülményeiről mindig kiderül, hogy belső hitét tükrözik."
                                                                                                      James Allen

A placebo hatás
Mi is az a placebo? Egy álgyógyszer, amely pontosan úgy néz ki, mint az igazi. Nem tartalmaz hatóanyagot, de nincs mellékhatása sem. Azok a betegek, akik azt hiszik, hogy valóban gyógyszert szednek, azok úgy is reagálnak.
Valójában az elméjük gyógyítja meg őket.

"Mindannyian magunkban hordozzuk a gyógyító anyagok megdöbbentően gazdag tárházát: a saját agyunkat...
Maga az agy olyan gyógyító anyagokat termel, amelyek hasonlóak az orvosok által felírt gyógyszerekhez."
                                                                Dawson Church: The Genie in Your Genes

Képesek vagyunk olyan elmeállapotba kerülni, amely a betegségeket meg tudja gyógyítani.

Az orvosi diagnózis szerepe
A betegséget diagnosztizáló orvos a pácienssel lelki kapcsolatba kerül.
Ha az orvos pozitív kisugárzással, szívvel-lélekkel végzi a munkáját, s nem utolsó sorban erős a hite a gyógyításban, elkötelezett hivatása gyakorlásában, akkor a felírt gyógyszer hatóanyagától függetlenül - az esetek jelentős százalékában -, a pácienseknél javulás következik be .
Más a helyzet, ha az orvos a hivatását nem szívből gyakorolja, esetleg fásultan, kedvetlenül végzi a munkáját. Egy ilyen szituációban ha még közli is a beteggel: "Nem vagyok biztos abban, hogy tudom, hogy mi a problémája.", vagy "Most mit kezdjek magával!" megjegyzések után, azonos hatóanyagú gyógyszer felírása mellett - az esetek többségében -, érdemi javulás nem következik be.

Az optimizmus hatalma
A fenti esetek rámutatnak az orvos személyiségének a fontosságára.
De minden dolognak két oldala van.
A beteg személyisége alapvetően befolyásolja azt, hogy hogyan fogadja a felé áramló üzenetet. Az optimisták az orvos válaszában a pozitív kicsengést keresik.
A gyógyulás kulcsa általában bennünk rejlik.

/David R. Hamilton: Az elme gyógyító ereje c. könyve nyomán/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése