Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. augusztus 30., kedd

A gyógyszer és a placebo

"Ne higgy el semmit, amit hallasz,
és csak a felét hidd el annak, amit látsz."
                                 Benjamin Franklin

Egy beteg megkönnyebbülést érez attól, ha tudja, van valami, ami segíthet rajta. Ez a pozitív elvárás elegendő ahhoz, hogy elfojtsa a negatív érzéseit.

A hatást biztosíthatja egy placebo is. Segít neki abban, hogy minden nap reménnyel töltődjön fel.

A placebo hatás sokszor "jelentésválasz". A beteget az tudat gyógyítja meg, amit a kezelésnek tulajdonít.

A gyógyító erőt az adja, ahogyan magunkban az orvosságot és az orvosi kezelést értékeljük.

A placebo gyógyító erejét tudományos kísérletek bizonyítják. De az igazi erő belőlünk fakad. A placebók szimbólumok, amelyekhez a reményteli saját gondolatainkat társítjuk.

Az emberi tudat képes arra, hogy egy gyenge gyógyszer jobban hasson, egy semleges anyag úgy működjön mint egy igazi gyógyszer, egy álműtétnek olyan hatása legyen, mint a valódi operációnak. Az elme képes meggyógyítani a testet.

/David R. Hamilton: Az elme gyógyító ereje c. könyve nyomán/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése