Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. június 14., kedd

Egy kellemesen eltöltött reggeli

Miután gyalog beérek az irodába, megkezdődik a reggeli előkészítése.

Kimegyünk a kertbe és összeszedjük az általunk gondozott növények terméseit.
Előtte - a teához -,  vizet forralunk. Szedünk citromfüvet, mentát, málna- és földi eperlevelet. Lecsípjük a friss saláta leveleket és a fiatal uborkákat, majd megnézzük a szamóca palántákat, a málna bokrot, van-e rajta egy-két szem, amit aznap éhgyomorra elfogyaszthatunk. Ha van kellő méretű zöldhagyma, azt is kihúzzuk.

Közben csodálatosan süt a nap és énekelnek a madarak.

Ezt követően a piacról vásárolt egyéb /többszínű paprika, szép piros paradicsom/ zöldségekkel kiegészítve elkészítjük a reggeli friss, vegyes saláta kompozíciót..

A reggeli egyik fénypontja a naponta vásárolt ropogós, ritka belsejű, szép kifli.

Felváltva, készítünk hozzá főtt, vagy sült virslit, grillezett császárszalonnát egy-egy karika házi szalámival vagy kolbásszal, de szeretjük a tükörtojást vagy a rántottát is.
Én a kiflit pirítva biomargarinnal szeretem, de lehet finom, jó minőségű vajjal is megkenni.

Szépen megterített asztalhoz ülünk. A kerti növényekből főzött csodálatos illatú és ízű teát kortyolgatunk. Közben megnézzük az aznapi érdekes híreket és beszélgetős műsorokat. 
A saját készítésű meleg reggeli kellő energiával tölt fel bennünket. Kezdődhet a munka!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése