Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2011. január 24., hétfő

Egészségünk védelmében

Folytatjuk az Egészséges életmód c. cikket.


Kreatív munka

Szervezeted egészséges működéséhez elengedhetetlen az értelmes - netán sikerélményt is nyújtó -, szellemi munka.

Tested alapvető funkciói /például az emésztés és a légzés/ az agy és a tested rendszeres dolgoztatása nélkül kevésbé működnek tökéletesen. Amennyiben erre most nincs lehetőséged, a szinten tartást időlegesen a rejtvényfejtés, az olvasás, vagy az alkotó jellegű beszélgetés pótolhatja .

Az agy felesleges kapacitásainak a lekötése a lelked ápolása szempontjából is lényeges. A hasznos és a gondolkodást is igénylő feladatok felvállalása megkímél a felesleges lelkizéstől, a negatív benyomások újra és újra történő átélésétől.
Ilyen és hasonló esetekben gondold át, hogy mi is történt.Tanulj belőle! Figyelj arra, hogy a jövőben ugyanazt a hibát ne kövesd el még egyszer, és keress magadnak hasznos elfoglaltságot.
Vagyis tereld el a figyelmedet. Jobban jársz, mintha a történteket másoknak elmesélve ismét feleleveníted a sérelmeidet. /lásd: A vonzás törvénye c. cikket./

Környezeti hatás

Az egyik legfontosabb kérdés a közvetlen környezeted, ezen belül is a párod beállítottsága, illetve a kettőtök kapcsolata, kölcsönhatása.
Amennyiben nincs párod, akkor a szüleiddel és - ha van -,  a testvéreiddel vagy a legjobb barátoddal való kapcsolatra gondolok. /A továbbiakban: környezet./
Szerencsés vagy, ha a környezeted pozitív kisugárzású emberekből áll. Könnyebb a minden napok harcát megvívni, ha tudod, hogy bátorítást kapsz tőlük és lelkesítő szavakkal segítenek át a nehézségeken.

A környezetedből is kiemelten fontos a mellérendelt szerepre épülő, azonos intelligencia szintet feltételező, harmonikus párkapcsolat.
A kapcsolat tartósságát számos tényező befolyásolja. A tartós együttélés egyik sarokköve, hogy a partnered és az általad - az élet fontosabb dolgairól -, felállított fontossági sorrendek összeegyeztethetők-e?
Nem kell és nem is lehet teljesen azonos az érdeklődési körötök. Sőt, pozitív tulajdonság, vagy szokás beemelése a másik életébe felér egy vérfrissítéssel. A főbb területek azonos megítélése, vagyis a rangsorban közel azonos helyen történő szerepeltetése növeli a kapcsolat tartósságát.

Az alvás szerepe

Mennyi időt tudsz naponta a pihenésre fordítani?. A szervezeted akkor érzi jól magát, ha minden nap közel azonos időben fekszel le. Alvás közben regenerálódik Időnként persze vannak kivételek, de a rendszeresség attól még működik. Napközben 10-20 perc relaxálás vagy agykontroll feltölt energiával.

A feltöltődés szükségessége

A rendszeres és a naponta ismétlődő feladatokból néha jó kilépni. Szervezz a pároddal egy kirándulást olyan helyre, ahová már rég szerettél volna eljutni.  Már a cél kitűzése is jó hatással lehet a hangulatodra. Ha beszélsz nyelveket és jó a tájékozódási képességed, ha tudod kezelni a váratlan eseményeket és türelmes vagy, akkor egyéni utakat is bevállalhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése