Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 25., vasárnap

Rendszeres étkezés


Három fő-, illetve két kisebb étkezést alkalmazz! Kerüld a nassolást!

Hagyd, hogy a gyomrod a közbenső időkben pihenhessen és az emésztéssel foglalkozzon!
/Némi akaraterővel és udvariasan el lehet hárítani a jó akarók kínálgatásait!/

Ne felejts el reggelizni! A megfelelő összetételű reggeli megalapozza a napodat, energiával tölti fel a szervezetedet.
A reggeli elhagyása miatt a következő étkezésnél éhesebb leszel, ezért több energia jut a szervezetedbe, mint amennyire szükséged van.
Ha az előző este jól bevacsoráztál, akkor reggel valóban nem vagy éhes. Csakhogy ez egy ördögi kör, amelyből ki kell törnöd!
A gyakorlati megfigyelésem alapján az, hogy későn /akár 21 és 22 óra között/ vacsorázol, önmagában még nem feltétlenül jár együtt súlygyarapodással. A mértékletesség és rendszeresség a lényeg. Erre a későbbiekben még kitérek.

Figyelj a mennyiségre! Egyszerre csak egy adagot egyél! Az ideális testsúly elérése, illetve megtartása szempontjából ez kulcs kérdés.
Hogy számodra mekkora az "egy adag", azt rendszeres testsúly méréssel tudod meghatározni.
A lényeg, hogy a súlyod a kívánt irányba változzon, vagy ha már elérted az ideális testsúlyodat, akkor annak tartós fenntartását biztosítsa. Ez mindenkénél más és más mennyiséget jelent./Lásd: Az ideális testsúly c. bejegyzést./

A többlet energiabevitellel a szervezeted nem tud mit kezdeni.
A szervezeted a körforgásából kivonja azt a mennyiséget, amelyet a normál méregtelenítő csatornáin /emésztőrendszer, folyadék-kiválasztó rendszer, a tüdők és a test bőrfelülete/ keresztül már nem tud kiválasztani.
A plusz kalóriákból keletkező felesleg - az emésztés során képződő mérgező anyagokkal együtt -, hájként lerakódik.  Így védekezik az önmérgezés ellen.

Miért fontos a rendszeresség?
Rendszeres étkezés esetén a szervezeted nem raktároz, hanem felhasználja a bevitt táplálékot. Nincs rá szüksége, hiszen tudja, hogy meghatározott időközönként újra feltöltheti ideiglenes tárolásra kialakított raktár készleteit.
Az ősember "főfoglalkozása" - az életben maradása érdekében -, a vadászat és a halászat volt.
Amikor nagyobb zsákmányhoz jutott, a szükségesnél többet evett, mert nem tudta, hogy mikor jut legközelebb táplálékhoz.
Ezért tartós energiatartalék képzésére kellett berendezkednie.Ugyanakkor volt olyan időszaka is, amikor - élelem híján -, éhezett.
A testsúly-ingadozás szervezetre gyakorolt káros hatásait - normál esetben -, a mai kor emberének  már nem kell felvállalnia.

Mire figyelj még?

Az étkezéseid legyenek meghittek. Szépen teríts meg! Add meg a módját!
Ne kapkodj, lassan egyél!.Előre vedd ki a tányérodra az "egy adag" ételt és a többit tedd el! Ne legyen "szabad szedés". Erős akarat kell ahhoz, ha látod magad előtt a finomságokat  - bár már csak a szemed kívánja -, ne csemegézz onnan is. /Folytatjuk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése