Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 24., szombat

Egészséges életmód

Mit tehetsz a jó közérzetedért?

A jó közérzet fenntartása az egészség megőrzésének az eszköze. Jó közérzet nélkül nincs egészség, viszont ha  egészségesek vagyunk, jó a közérzetünk. Ezért mindig arra törekedj, hogy jól érezd magad!

Néhány gyakorlati tanács:

Naponta mozogjunk!

Mozgásra lehetőleg reggeli - ébredés utáni -, időpontot válassz!. A testedzés jótékony hatással van a hangulatodra, az agyi és a belső szerveid működésére, a tested rugalmasságára, a fiatalságod megőrzésére.

Ha későn fekvő vagy, akkor a sportolásra kedvezőbb lehet a napközbeni vagy az esti időpont.

Ha fárasztónak, vagy unalmasnak tartod az általad választott sportágat, akkor nem jó úton jársz.
Keress magadnak egy másikat!

Testedzés közben jól kell érezned magad, különben nem hatásos! Kedvetlenül nehéz valamit tartósan végezni! A mozgás a napi időbeosztásod állandó elemét kell hogy képezze.

Kényeztesd magad!

Fürdés után használj testápolót! A bőröd hidratálását segítheted, ha közben masszírozod a testrészeidet. Különösen fontos ez a kéz, a láb, ezen belül is a talp esetében.

Az arcodat reggel és este töröld át arclemosó tejjel, majd tiszta vízzel öblítsd le. Ezt követően használj arcfrissítő tonikot, szemránckrémet, illetve a napszaknak megfelelően nappali vagy éjszakai krémet.  

Gyalogolj!

Minden lehetőséget ragadj meg arra, hogy sétálj. Például a napi ügyintézés során, vagy a munkába járás okán. A  friss levegő balzsam a tüdődnek. A  bőröd szebb, az izomzatod rugalmasabb lesz.
A mozgás hatására hatékonyabb a szervezeted salakanyag kiválasztása.

Ne feledd! A nagy energiát igénylő testedzést a szervezet stresszként éli meg.
Az ideális testsúly eléréséhez nem az erőn felüli, a fizikai teljesítő képesség felső határát súroló edzésen keresztül vezet az út. 

A testsúly megtartásában, netán súlycsökkenés elérésében a mozgásnak közel sincs akkora szerepe mint az étkezésnek. /Folytatjuk!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése