Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 24., szombat

Az ideális testsúly

Ideális testsúly esetén egyszerre annyi táplálékra van szükséged, amennyit a szervezeted a következő étkezésig felhasznál.
Hogy ez mennyi legyen, azt napi méréssel tudod beállítani.Ha a testsúlyod az előző naphoz képest közel változatlan, akkor eltaláltad. Dekára pontosan nem lesz ugyanannyi, még ha megfelelő mennyiséget is eszel, ettől nem kell megijedni. A lényeg, hogy hosszú távon tartsd a súlyodat
Mindig jöhetnek váratlan helyzetek - családi ebédek, továbbképzések, összejövetelek -, amelyek hatását a következő napokban korrigálnod kell.

Testsúlycsökkenésre akkor számíthatsz, ha az energiabevitel kevesebb mint az energialeadás.
Ha a testsúlyod nőtt az előző naphoz képest, akkor az azt jelzi, hogy még mindig többet eszel, mint amennyire szükséged van.
Ekkor ellenőrizd le, hogy miből ettél többet, mi az, amit el kell hagynod, vagy jelentősen csökkentened kell az arányát ahhoz, hogy elérd a kívánt célt. 

Adott mennyiségű étel elfogyasztása mindenkinél más és más testsúlyváltozást eredményez!
Bizonyára te is tapasztaltad, hogy van, aki vékony testalkatú és sokkal többet eszik mint te, mégis tartja a súlyát. De az is lehet, hogy napi vagy akár heti átlagban - hozzád képest -,  mégis kevesebb az energiabevitele, csak ezt folyamatában nem látod.

A testsúlyodat számos tényező befolyásolja. Az  emésztőrendszer hatékonysága, a rendszertelen étkezés, a szervezet stresszre adott válasza, a testalkat, a lelki beállítottság, stb.
Ezek között vannak olyan tulajdonságok, kialakult helytelen szokások, amelyek tudatosan megváltoztathatók. Például az étkezés, a negatív beállítottság, a stresszkezelés. A rendszeres stressz leblokkolja a szervezet alapvető /emésztés, egészséges légzés, vizelet visszatartás stb./ funkcióit.

Jegyezd fel, hogy naponta mennyit és mit eszegettél. Lehet, hogy egyszerre nem tűnik soknak, amit magadhoz veszel, de kisebb-nagyobb időközökkel folyamatosan rágcsálsz valamit. Ne feledd, a gyümölcsnek is magas a cukortartalma és a joghurt sem kalóriamentes!
Napló vezetése közben rájöhetsz, hogy nem is olyan kevés az amit ma elfogyasztottál.

Ha igazán akarod, rá fogsz jönni, hogy min kell változtatnod. Ne a kifogásokat keresd!
Tiszteld magad annyira, hogy betartod amit vállaltál, vagy felvállalod végre azt, amit  már eddig is vállalnod kellett volna. Ne halogasd hát a döntést! Mindig lesz valamilyen esemény, amire hivatkozva mondhatod:  "Ej, ráérünk arra még!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése