Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 3., szombat

Minden az agyban dől el!

"Egyetlen dolog akadályozhatja meg, hogy
az általad elképzelt kép valóra váljon: az az erő,
amely létét neked köszönheti - vagyis te magad."

Genevieve Behrend


Miért nincsenek igaz barátaim?

Az emberek egy jelentős hányada elégedetlen önmagával . Ez a kellemetlen érzés - ha nem is beszél róla -, átitatja a gondolatait. Tudat alatt sokat gondol rá.
Ezt erősíti a családja és a barátai esetleges negatív beállítottsága.

Mi áll e jelenség hátterében?

Nem szeretjük igazán magunkat. Olyan adottságokat hiányolunk, amelyek nem is illenek hozzánk.
Nézzünk a tükörbe! Fogadjuk el amit látunk! Ilyen emberi lény nincs másik e világon.
Tiszteljük ezt magunkban. Mondjuk ki: Így szeretem magam, ahogy vagyok!
Ki szeressen bennünket, ha saját magunkat sem szeretjük.

Ha vidámak vagyunk és sokat mosolygunk, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a kisugárzásunknak magas a frekvenciája. Ekkor már nem kell keresni a barátokat, jönnek azok maguktól is.

Fontos azonban azzal tisztában lenni, hogy önmagunk feltétel nélküli elfogadása nem azonos az igénytelenséggel. /Erről bővebben az Elfogadás vagy beletörődés c. cikkben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése