Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2010. július 4., vasárnap

Elfogadás vagy beletörődés

Minden gondolatod valóság - igazi hatalom.”
Prentice Bulford (1834-1891.


A "Minden az agyban dől el" című bejegyzést azzal zártam, hogy különbséget kell tenni önmagunk elfogadása és az igénytelenség között.

Mit is értek ez alatt?

Miután belenéztünk a tükörbe és a mostani önmagunkat - kiindulási alapként -, elfogadtuk, ezután következhet az un. "Gondolat erejének" az alkalmazása.

Olyas valamiért, amin természetes módon nem tudunk változtatni, ne ostorozzuk magunkat.
Például kerek arcunk van, de nekünk a hosszúkás arc tetszik, vagy az alkatunk körte alakú, de mi erős felső testet szeretnénk, vagy fekete, göndör hajra vágyunk, s közben a mienk szőke és sima.

Ne ezek megváltoztatásán gondolkodjunk.
A belső és a külső adottságaink - a természeti törvények következtében -, összhangban állnak egymással. Egy-egy ilyen beavatkozást követően sérülhet személyiségünk valós megítélése.

Amin tudunk és kell is változtatnunk, azok a velünk született belső tulajdonságaink, illetve az életmódunk következtében kialakult külső adottságaink.

A negatív tulajdonságaink, illetve az életmódunk következtében kialakult külső adottságaink tudatosan, komoly elhatározással és kitartással megváltoztathatók, újak megtanulhatók, továbbá a már meglévők továbbfejleszthetők.

Az életünk során az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból!
Ez számunkra nem csupán egy vágyálom, hanem "két lábbal a földön járó" valóság kell hogy legyen.

Ne feledd, ez csak rajtad múlik! Nagyon lényeges, hogy a jelenleg kialakult helyzetért ne másokat hibáztass !
A különösebb erőfeszítést nem igénylő - túl reklámozott -, módszerek hosszú távon nem nyújtanak megoldást. Egyébként is a könnyen jött, rövid távon elért siker általában megbosszulja magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése