Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2013. október 22., kedd

Egészséges életmód

Életünk minősége elsősorban attól függ, hogy mit teszünk nap mint nap önmagunkért. Ha a kezdeti, lelkes elhatározás tiszavirág életűvé válik, akkor még nem vagyunk érettek a feladatra. Valószínű, hogy nem mi akarjuk igazán a változást, csak a környezetünk inspirál. De az is lehet, hogy még nem találtuk meg a helyes utat. Ha nincs előttünk komoly kihívás, aminek /vagy akinek/ meg akarunk felelni, egy egész emberöltő kevés lehet ahhoz, hogy rászánjunk magunkat a cselekvésre.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is határozzuk meg, hogy mit szeretnénk elérni. Ezt követően végezzünk egy rövid helyzetértékelést. Gondoljuk át, hogy ehhez min kellene változtatnunk. Csak olyan célokat tűzzünk ki, amelyeket hosszú távon is vállalni tudunk.

Gondolat-csokor: Mire figyeljünk?

Vigyünk rendszert az életünkbe! Általában ugyanabban az időben pihenjünk, étkezzünk és mozogjunk!

Naponta - egyéni igénytől függően -, 5-7 órát  egybefüggően aludjunk. Közel azonos időpontban feküdjünk le.

Végezzünk talpmasszázst! Csodálatos a közérzetünkre gyakorolt jótékony hatása.

Jógázzunk és relaxáljunk rendszeresen! Kiváló a feszültséglevezető hatásuk.

Naponta végezzünk logikai gondolkodást igényelő, kreatív feladatokat!

Folyamatosan tanuljunk! Ne becsüljük le az önképzés jelentőségét! Hiába van akár több diplománk is, ha a tanultakat nem hasznosítjuk, vagy ha túlnyomó részt passzív elfoglaltságot /például: tévé nézést/választunk.

Olvassunk rendszeresen! A könyv tartalmának egyéni feldolgozása, az összefüggések sajátos megközelítése különleges élményt nyújt annak, aki igazi feltöltődésre vágyik.

Lehetőleg naponta sétáljunk! E mellett válasszunk egy számunkra szimpatikus sportágat és műveljük rendszeresen.

Naponta mérjük magunkat. Tudatosan figyeljünk a testsúlyunkra. Rajtunk kívül senki sem fog ránk vigyázni! Minden változás fontos információval szolgál számunkra. Ne felejtsük el, hogy a normál értékhez viszonyított kisebb, de tendenciát mutató eltérések is fontosak! Ha nem figyelünk, a dekákból kilók lesznek. Felfele könnyen, lefele nehezen mozdul a mérleg.

Ne hagyjunk ki étkezéseket! Az étkezések között viszont ne nassoljunk! Egyszerre csak egy - hozzánk arányos -, adagot együnk!
Arányos adag: A gyomrunk normál esetben akkora, mint a két öklünk együtt./

Vigyázzunk az egészségünkre! Az egyik legfontosabb érték az életünkben, amit pénzzel nem lehet megváltani.

Kényeztessük magunkat! Egy-egy nehéz feladat befejezése után jutalmat érdemlünk!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése