Linkek



Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.

2012. augusztus 7., kedd

A csakrák I.

A testünk a fizikai energia lényeges megnyilvánulási formája. Aurának a testet körülvevő láthatatlan finom anyagi energiamezőt nevezzük. 
Az univerzum életenergiája /a chi/ átfolyik testünk láthatatlan és látható rendszerein. Ezt a mindenható életenergiát a csakrák a hozzájuk tartozó szervekhez közvetítik.
Carl Jung, a híres svájci pszichológus a csakrákat az emberi tudat kapuinak nevezte el.

Hét fő csakrát különböztetünk meg. Mindegyik csakrához tartozik egy-egy belső elválasztású mirigy.
A csakráknak harmóniában kell lenniük az univerzális energiákkal. A csakrák ezt az energiát közvetítik a belső elválasztású mirigyek felé annak érdekében, hogy azok a lehető legjobb formában működjenek.
Akkor vagyunk egészségesek, ha a csakráink nyitottak és biztosítják a testünkben az optimális energiaáramlást.

A hét fő csakra

1. csakra: A gyökércsakra
A gyökércsakra a gerincoszlop legalján, a farokcsonti résznél helyezkedik el. Ezen a csakrán keresztül kapcsolódunk össze a föld energiáival. 
A gyökércsakra szorosan kötődik a mellékvesékhez, amelyek a vesék tetején helyezkednek el. 
Többféle hormont termelnek, amelyek például a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék emésztését szabályozzák. A mellékvesék állítják elő többek között az adrenalin nevű hormont. Ezek a mirigyek, illetve a gyökércsakra a fizikai túlélésben játszanak nagy szerepet
Ha a gyökércsakra harmonikusan működik, akkor az életszeretetünk fokozott, az előttünk álló kihívásokat megoldandó feladatnak tekintjük.
Mirigye: a mellékvesék.
Hozzárendelt testrészek: a gerincoszlop, a csontok, a fogak, a köröm, a vér,a  lábak,a végbél, a vastagbél.
Eleme: a föld.
Színe: a vörös.
Érzékszerve: a szaglás. 

Folytatjuk

Forrás: Bíró Ica: A megújulás titkai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése