Linkek
Ez a blog azért született, hogy irányt mutasson a tökéletes boldogsághoz. Tudom, hogy az iránymutatás nem egyszerű dolog. Számos feltétel megléte szükséges ahhoz, hogy a tökéletes boldogság megvalósuljon. Mondhatnád, hogy a feltételek jelentős része nem rajtunk múlik, hanem tőlünk független tényezők eredője. És már itt is vagyunk annál a pontnál, ami miatt elhatároztam, hogy blogot írok.
Az ember életének fő célja megtalálni azokat a hasznos tevékenységeket, amelyekben egyedülállót tud alkotni azzal, hogy az mások megelégedésére is szolgáljon. Ahhoz, hogy valaki ki tudja magából hozni a legjobbat, először is jól kell éreznie magát.
A cikkek olyan témákat dolgoznak fel, amelyek segítenek abban, hogy minden helyzetben a legoptimálisabb megoldást válasszuk.
2011. szeptember 20., kedd
A glikémiás index
Mi határozza meg a glikémiás indexet?
Az étel cukor szerkezete; a rost- és a zsírtartalma.
Három egyszerű cukor van: a glükóz, a fruktóz és a galaktóz.
Glükóz /szőlőcukor/ a magvakban, a tésztában, a kenyérben, a gabonafélékben, köretekben és a zöldségekben található.
A fruktóz /gyümölcscukor/ a gyümölcsökben fordul elő.
A galaktóz /tejcukor/ a tejtermékekben van jelen.
A glükózban gazdag szénhidrátok gyorsan visszaszáguldanak a májból a véráramba, miközben a galaktóz és a fruktóz esetében az a folyamat lassan megy végbe.
A glükóznak a legmagasabb, a gyümölcscukornak pedig a legalacsonyabb a glikémiás indexe.
Mi a helyzet a rosttartalommal?
A rost /amely főként emészthetetlen szénhidrát/ nem szívódik fel, ezért nincs közvetlen hatása az inzulinra.
Minél nagyobb egy szénhidrát rosttartalma, annál kisebb a véráramba lépésének a sebessége.
A zsírfóbia
A Zóna-barát diétánál a zsírtartalom rendkívül fontos.
Ez az a biokémiai kulcs, amely megakadályozza a testzsírfelesleg felhalmozódását. Ebben az étrendben zsírt használunk a zsír leadásához.
Barry Seaars és Bill Lawren: A Zóna: A táplálkozás menetrendje nyomán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése